Fregata franceză La Fayette, escală în Portul Constanța

480
2
Fregata franceză La Fayette, escală în Portul Constanța - fregata1-1489572049.jpg
Fregata franceză La Fayette, cu un deplasament total de 3600 tone, primul bastiment de clasă proiectat cu arhitectură de tip stealth, lansată la apă în 1992 și intrată în serviciul Marinei Naționale Franceze în anul 1996, va sosi vineri, 24 martie, în Portul Constanța, pentru o vizită de bune oficii urmată de o serie ce manevre comune în compania unor nave militare românești.


Marina Națională Franceză trimite în mod frecvent nave de război în toată lumea, respectând principiile maritime de libertate a navigației, făcând acest lucru și în Marea Neagră, cu respectarea Convenția de la Montreux din 1936, iar misiunea fregatei La Fayette, care se desfășoară până pe data de 27 martie în România arată respect pentru aceste principii, precizează Ambasada Franței la București, prin intermediul unui comunicat de presă. 


"Vizita bastimentului francez permite consolidarea cunoașterii acestei zone și menține, totodată, capacitatea de evaluare autonomă, înscriindu-se în seria acțiunilor derulate frecvent de Franța în Marea Neagră, împreună cu aliații săi, precum România. "În această calitate, de îndată ce va părăsi portul, fregata La Fayette va participa la un exercițiu destinat consolidării interoperabilității cu Forțele Navale Române", se arată în comunicat.


Conform programului stabilit în comun, fregata franceză se va antrena cu nave similare românești în cadrul unor exerciții de navigație pe aceeași rută, cu manevre de asistență reciprocă și trageri de luptă anti-aeriană și anti-suprafață.



Comentează știrea

jj
15 martie 2017
jj

O sa fuga si asta cu coada intre picioare ca donald cuc?

jiji
15 martie 2017
o pitipoanca de mall

:))) si galeriile cand ne viziteaza? La cati cocalari are Constanta...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Zece ani de când avem fregate T22
Pagina a fost generata in 0.5996 secunde