Fraudă cu fonduri europene, la o fermă de capre din județul Constanța

344
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată, în luna iunie, dosare penale în care prejudiciul total se ridică la peste un milion de euro. Obiectul dosarelor penale îl reprezintă fraudele cu fonduri europene. Printre dosarele instrumentate de anchetatori, se numără și unul vizând o fraudă din județul Constanța, mai precis de la o fermă de creșterea caprinelor din comuna Săcele.

Potrivit oamenilor legii, în dosar sunt vizați doi inculpați, administratori ai unor societăți comerciale, acuzați de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, fapta având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, și evaziune fiscală.

"În perioada aprilie 2012 - noiembrie 2013, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect «Înființare fermă creștere și exploatare a caprinelor în comuna Săcele, județul Constanța», unul dintre inculpați ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, pentru rambursare, documente sau declarații false având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în sumă totală de 2.175.476 lei. O parte din documentele respective, care justificau execuția unor lucrări și care nu fuseseră realizate în realitate, ar fi fost puse la dispoziție de celălalt inculpat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale", se arată în rechizitoriul procurorilor.

În consecință, prin înregistrarea în contabilitatea societății a facturilor respective, care reprezentau facturi fictive, ar fi fost produs un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de peste 1,5 milioane de lei (TVA și impozit pe profit). Drept pentru care, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-au constituit părți civile în dosarul penal, cu sumele de 1,5 milioane de lei și respectiv 2,1 milioane lei. Dosarul a fost trimis spre judecare către Tribunalul Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5083 secunde