Fraudă cu fonduri europene

2744
Magistrații de la Judecătoria Mangalia au dispus condamnarea lui Mitică Cucoranu, reprezentant al Asociației Patronilor Mangalia, și a lui Alexandru Mirel Țariuc, la câte un an de închisoare cu suspendare condiționată. Sentința a fost atacată cu apel, care urmează să se judece la Tribunalul Constanța.
Cucoranu a fost trimis în judecată de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanța pentru comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente false care a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunității Europene. De partea cealaltă, Țariuc a fost condamnat pentru complicitate la comiterea acestor infracțiuni.
Potrivit DNA, Mitică Cucoranu, în calitate de reprezentant al Asociației Patronilor Mangalia, beneficiară a unui contract de Grant, în baza căruia a primit o finanțare în sumă totală de 26.972,72 euro (provenind din bugetul general al Comunității Europene și din bugetul de stat), a folosit, la momentul întocmirii raportului final, documente despre care avea cunoștință că sunt false.
Prin acestea se atesta, în mod nereal, efectuarea unor deplasări ale căror costuri erau de 6.180 de euro, în scopul justificării avansului, dar și pentru obținerea plății sumei finale. S-au obținut astfel pe nedrept fonduri în cuantum de 10.634,32 euro.
În sarcina lui Țariuc s-a reținut că, în perioada decembrie 2003 - iunie 2004, a întocmit nouă tabele cu participanți, prin care atesta, în mod nereal, că au fost organizate deplasări în Bulgaria, în cadrul proiectului transfrontalier al cărei beneficiar era Asociația Patronilor Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4486 secunde