Fratele și cumnata șefului Poliției Mamaia rămân după gratii

1180
Fratele și cumnata șefului Poliției Mamaia rămân după gratii - e301f12f1a9a3da8a7399481c9be905e.jpg

Articole de la același autor

Marți, 1 iunie, magistrații de la Judecătoria Medgidia au emis mandate de arestare preventivă pe numele a patru persoane cercetate pentru delapidarea conturilor Spitalului Orășenesc Cernavodă.
Potrivit anchetatorilor, Iulia Ionel, economistă, Maria Izabela Haslovschi, șefă de personal, Adela Dode, contabilă, și soțul acesteia, Marian Dode, patronul firmei SC Katering SA, sunt cercetați pentru delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu. Marian Dode este fratele comisarului Iulian Dode, șeful Poliției Mamaia.
Ei și-ar fi însușit, în perioada 2006 - 2010, aproximativ 1,8 milioane de lei din banii unității spitalicești. Anchetatorii susțin că Maria Izabela Haslovschi și Iulia Ionel ar fi falsificat documentele de plată ale salariilor angajaților spitalului și și-ar fi însușit, astfel, 300.000 de lei. De asemenea, Iulia Ionel și Adela Dode, tot prin falsificarea actelor, ar fi virat aproximativ 1,5 milioane de lei în conturile firmei Katering SA, administrată de Marian Dode. Luni seară, trei dintre suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar marți după-amiază, anchetatorii au prezentat dosarul magistraților, propunând arestarea tuturor celor implicați.
Pe baza probelor prezentate, judecătorii au hotărât arestarea preventivă a celor patru, Adela Dode pentru o perioadă de 30 de zile, iar Marian Dode, Iulia Ionel și Maria Izabela Haslovschi pentru 29 de zile.

Le-au lăsat copiii de izbeliște
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au judecat recursurile împotriva arestării preventive declarate de cei patru. Avocații inculpaților au criticat soluția dată de Judecătoria Medgidia, susținând că a fost una "pripită", în urma unei stări de fapt catalogată drept una "spumoasă". De asemenea, odată ce ar fi vorba de un prejudiciu, care nici măcar nu a fost stabilit cu exactitate (în urma unui audit sau expertize), inculpații cum ar putea să plătească pagubele create dacă stau după gratii? - s-au mai întrebat avocații.
Avocatul care îi reprezintă pe cei doi soți Dode aflați, ieri, în boxa acuzaților, a acuzat procurorul de caz că nu a făcut demersuri către Autoritatea Tutelară pentru a fi numită o persoană care să se ocupe de copiii minori ai celor doi (așa cum prevăd dispozițiile legale în astfel de situații). "Cei doi copii au rămas fără mâncare, ai nimănui, nu are cine să se ocupe de ei!" - a spus avocatul.
Iulia Ionel și Maria Izabela Haslovschi au spus că regretă cele întâmplate și că vor face tot posibilul să acopere prejudiciul atunci când o instanță va stabili un cuantum anume.
Judecătorii de la Tribunalul Constața au dispus menținerea în arest a celor patru persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3166 secunde