Fostul șef al Poliției de Frontieră Constanța, Adi Tobă, la un pas de a reveni pe funcție

2306
4
Fostul șef al Poliției de Frontieră Constanța, Adi Tobă, la un pas de a reveni pe funcție - cascheta-1312231454.jpg

Articole de la același autor

Fostul inspector șef al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța, comisarul șef Adi Tobă, ar putea reveni la conducerea instituției, în scurt timp. Și asta deoarece magistrații de la Curtea de Apel București i-au dat câștig de cauză în procesul pe care l-a deschis împotriva MAI și a Ins-pectoratului General al Poliției de Frontieră.
Mai exact, magistrații au dispus repunerea lui Adi Tobă pe funcția deținută, precum și plata veniturilor restante pe care ar fi trebuit să le încaseze din poziția de inspector șef al IJPF Constanța. Decizia nu este definitivă și a fost atacată cu recurs la instanța superioară de reprezentanții MAI și IGPR.
Comisarul șef Adi Tobă era cunoscut ca cel mai longeviv șef de inspectorat din ultimii ani, fiind apreciat mai tot timpul de șefii de la București, dar și de subordonați. El a fost numit la comanda IJPF Constanța în anul 2005, iar în 2007, a primit diploma și placheta de onoare ca fiind cel mai bun șef de inspectorat, precum și polițistul anului la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române. Apreciat și premiat de mai marii IGPF-ului, ceva a deranjat în anul 2010, iar controalele de la București au devenit tot mai dese, semn că cineva era nemulțumit și dorea eliberarea postului, lucru care nu s-a lăsat prea mult așteptat. Așa se face că, la data de 20 august 2010, el a fost schimbat din funcția de inspector șef al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța prin ordin al ministrului MAI, de atunci, Vasile Blaga.
După demitere, el a optat pentru o funcție de ofițer specialist, astfel că a lucrat, în continuare, în cadrul IJPF Constanța ca șef Serviciu Tehnic. În paralel, a contestat în instanță decizia prin care a fost demis și, după cum se poate observa, nu a făcut-o fără motiv.

În tot acest timp, Tobă nu a stat degeaba. El și-a continuat perfecționarea profesională, chiar dacă are la activ două facultăți și alte zeci de cursuri prin țări străine.
Vinerea trecută, Adi Tobă a obținut și titlul de doctor. El și-a susținut doctoratul cu lucrarea "Supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat în situații de amenințare teroristă în Bazinul Mării Negre și implicațiile acestora asupra securității naționale și europene", la finalul examenului primind calificativul maxim din partea comisiei.



Comentează știrea

un fost coleg
2 august 2011
adi toba

bravo adi! se cunoaste ca ai plecat dintre jandarmi si ai ajuns sef la frontiera, nu te opri din demersurilr tale

palaz
2 august 2011
revenire

adi iarta-ma ,i-am dat lui fatuloiu 400.000 euro pe 9 ianuarie 2010 sa te schimbe pe tine si colidiuc.am gresit.dar asa mi-a spus pesterau popescu victor a aranjat intilnirea.stii ca a stat la hotelul lui borcea.de ce acum mi-am dat seama.iarta-ma inca odata.sa nu porti pica.iubeste-ti aproapele.claudiu-spovedanie

un coleg
2 august 2011
PENTRU TOBA

ESTI CEL MAI TARE. RUPE-L PE GOGOASA

marin hristoaie
24 august 2011
un profesionist

fiind seful reviziei de vagoane negru-voda am colaborat cu domnul adi toba cand lucra la noi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3737 secunde