Fostul șef al Miliției Economice, Ion Șerban, a trimis mascații peste cămătarii din Piața Chiliei

5968
Fostul șef al Miliției Economice, Ion Șerban, a trimis mascații peste cămătarii din Piața Chiliei - db179d23e36e1ac0e06d3a0a1441f862.jpg
Polițiștii din Constanța însoțiți de mascații de la DIAS au luat cu asalt, vineri dimineață, locuințele unor indivizi din Piața Chiliei acuzați de tâlhărie, șantaj, cămătărie, dar și de acte cu violență. Oamenii legii au mai fost însoțiți și de jandarmi și au intrat în casele celor avuți în vedere pe baza unor mandate emise de judecători.
Nici nu au intrat bine în curtea caselor că familiile celor acuzați au început să țipe de mama focului. Cu toate acestea, oamenii legii nu s-au intimidat și au săltat 14 bărbați care ar fi implicați în săvârșirea infracțiunilor de care sunt acuzați unde prejudiciul se ridică la 1.500.000 de euro. Ei au fost transportați la sediul IPJ Constanța pentru audieri.
Pe de altă parte, anchetatorii s-au ferit să dea prea multe informații oficiale cu privire la acest caz. Cu toate acestea, surse neoficiale din cadrul IPJ Constanța au declarat că cel care a depus plângere împotriva cămă-tarilor din Piața Chiliei este fostul șef al Miliției Economice Constanța, Ion Șerban. El ar fi beneficiat de ajutorul cămătarilor, de la care a luat o sumă importantă de bani, însă în momentul în care ar fi trebuit să plătească datoria plus o dobândă excesivă, nu a mai putut face acest lucru. Supărați, "prietenii" din Piața Chiliei au intrat în casă peste fostul milițian Ion Șerban și după ce l-ar fi bătut bine au luat tot ce au găsit mai de valoare în locuință.
Speriat de amploarea situației în care s-a ajuns, Șerban a depus plângere la Poliție iar oamenii legii au început ancheta.
La rândul lor, rudele celor 14 bărbați reținuți au altă variantă. Ei spun că Șerban îi induce în eroare pe polițiști, deoarece acesta a făcut împrumuturi la bănci, pe care le-a girat cu casele romilor, dar nu a mai putut restitui creditele. De curând, s-au trezit amenințați de reprezentanții băncilor cu pierderea locuințelor și au început să facă presiuni verbale asupra fostului milițian pentru a-și plăti ratele la bănci.
În altă ordine de idei, cele 14 persoane reținute au fost transportate de polițiști la sediul IPJ Constanța pentru a fi audiate. Nici nu au fost ridicați și urcați în mașini bine, că rudele lor au luat drumul Poliției.
La un moment dat, sala de așteptare de la IPJ Constanța devenise neîncăpătoare iar cei care nu mai aveau loc s-au așezat pe trotuarul din fața Poliției. În momentul în care au auzit că cei 14 vor fi transportați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, toată "armata" din Piața Chiliei s-a organizat și a plecat spre noua locație.
***
Aseară, procurorii au propus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, a lui Samet Tair, Ali Tair, Ion Lucian Dragomir, Nagie Dragomir, Amet Ismail, Arun Ismail, Geilan Iusein, Iusein Ibraim, Nedret Derviș, Erdinci Ibraijm, Benghiuzel Tair, Demiș Iașar, Niat Iusein, Asan Memet, Bairam Memet, Niat Albai Memet, Erdinci Iuseim și Ali Iașar pentru comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4101 secunde