Fostul șef al IPJ, Valentin Burlacu, audiat în dosarul primarului Nicolae Matei

1647
12
Fostul șef al IPJ, Valentin Burlacu, audiat în dosarul primarului Nicolae Matei - valentinburlacu41346867153-1365629706.jpg

Articole de la același autor

Tensiune și agitație mare în sala de judecată a Tribunalului Constanța. Ieri, fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean, Valentin Burlacu, a fost audiat în dosarul în care fostul edil al Năvodariului, Nicolae Matei, este cercetat pentru dare de mită.

Fostul șef al IPJ Constanța, Valentin Burlacu, a fost audiat, ieri, în dosarul în care fostul primar al localității Năvodari, Nicolae Matei, este cercetat în stare de arest pentru dare de mită. Practic, acesta este acuzat că i-a solicitat lui Valentin Burlacu să-i ofere protecție în anchetele penale care-l vizau și să intervină în acestea, pe care Nicolae Matei le considera oricum abuzive, nejustificate și motivate politic. În schimb, pentru "prietenia" strâns legată, lui Burlacu i s-ar fi promis o recompensă, adică două loturi de teren, situate în Năvodari.

"Mi-a spus să intervin în dosare și mi-a făcut cu ochiul"

"În luna septembrie am avut o discuție în contradictoriu cu Matei. Mi-a reproșat că urmăresc înlăturarea lui de pe scena politică, în sensul că eu aș fi instrumentul unor oameni politici influenți. I-am răspuns că nu este cazul de așa ceva. În opinia lui, eu aveam mai multe posibilități de a-l ajuta, adică puteam da o dispoziție în stoparea anchetelor sau să tergiversez soluționarea cazurilor. Atunci mi-a reproșat că a fost controlat de mai multe ori de polițiști pe care, în opinia lui, i-am trimis eu. De asemenea, mi-a atras atenția că are o anumită poziție și nu se poate face de râs. I-am explicat că polițiștii au fost trimiși la dispoziția procurorului, nicidecum a mea. Mai mult, l-am atenționat că deși are în lucru la IPJ 28 de dosare penale, multe dintre ele au fost demarate înainte să vin eu. I-am spus că voi cere o analiză a dosarelor, ca să vadă că lucrurile sunt reale. În acel moment, Nicolae Matei mi-a făcut cu ochiul, lăsându-mă să înțeleg că dacă îi voi aranja dosarele îmi va fi și mie bine. Practic, mi-a cerut să intervin, iar eu i-am explicat că sunt șef la IPJ și nu am posibilitatea să fac acest lucru și că aceste dosare sunt supravegheate direct de procuror. N-a vrut să înțeleagă și mi-a spus că tocmai, eu sunt șef, iar dacă eu dau un ordin trebuie să se facă cum vreau eu. Atunci am solicitat o analiză a acelor 28 de dosare, însă am cerut-o pentru a o prezenta celor de la DNA", a declarat Valentin Burlacu.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
doru
11 aprilie 2013
pf

altul mai bun la ipj nu mai gasiti...toti coruptii or sa vina. bravo lui ca n-a vrut sa se bage in jocuri politice!

un cetățean
11 aprilie 2013
Ce bataie de joc

Deci Matei sta in puscarie ca ia facut lu asta cu ochiu ?!?!. Asta zice el ca a inteles ca ia facut cu ochiu ca sa umble el in dosare desi nu putea.

Ars Amatoria
11 aprilie 2013
Proces Matei

Ha,ha......simpatica aceasta "jurnalista" .....adica Matei ii facuse cu ochiul unchiului ei......si unchiul a vrut sa ii dea picaturi pentru ochi.....simpatic articolul......frate, nu mai are redactia pe cine sa trimita la tribunal...ca fata asta nu stie nici macar cu ce se ocupa procurorul,.....

cititor corect
11 aprilie 2013
pt ars amatoria

daca tot ti-ai ales un astfel de pseudonim ai face mai bine sa faci pe detectivul sa vezi care "nepoata" si dupa ce afli contacteaz-o poate ii dai niste lectii sau ii faci legatura cu niste procurorii sa mai invete si ea saraca ca si-asa nu stie mai nimic mai lasa-ne cu complexele tale misogine si incearca sa respecti oamenii care sunt in domeniu conform studiilor nu a ceea ce vrei sa dai de inteles

Florin
11 aprilie 2013
Militianu un pungas

Denuntatorul ar trebui anchetat si sa raspunda: -ce a cautat la ferma unuia cu dosare ? Spaga ! -de ce nu a plecat cand i s-a facut cu ochiu ? Cerea mai mult ! -de ce a tocat dovezile si apoi le-a reconstituit ? Doua terenuri erau prea putin ptr el si ptr DGIPI-stul care l-a anuntat ca este supravegheat. Militianul Tot Militian chiar daca isi spune Comisar Sef De Politie.

Ooooofffff
11 aprilie 2013
De ce?

Sa credem ca tovarasul informator de la SECURITATE este ținut degeaba acolo? Sa fie oare adevărat?

vecin
11 aprilie 2013
om adevarat

om mai corect si mai onest ca vali burlacu nu o sa mai existe in politia constanta!felicitari domnule burlacu si sa i tineti tot asa!mult respect!

Edy
12 aprilie 2013
Matei

Bine i-a făcut lu hotu de MATEI. La Poarta Albă sa stea cel puțin 5-6 ani.

Ipse
13 aprilie 2013
pt cetateanul idiot

Cetatene, tu esti dobitoc sau doar bou? Citeste tot articolul, handi!

Răspuns la: Ce bataie de joc
Adăugat de : un cetățean, 11 aprilie 2013
Deci Matei sta in puscarie ca ia facut lu asta cu ochiu ?!?!. Asta zice el ca a inteles ca ia facut cu ochiu ca sa umble el in dosare desi nu putea.
Ipse
13 aprilie 2013
pt al doilea idiot

Pai scrie clar, prostule, de ce s-a dus la ferma. ma rog, clar pentru ne-cretini. Scrie si de ce le-a tocat. De fapt scrie tot ce intrebi tu. Dar ai lipsit la jumatate din literele abecedarului, probabil.

Răspuns la: Militianu un pungas
Adăugat de : Florin, 11 aprilie 2013
Denuntatorul ar trebui anchetat si sa raspunda: -ce a cautat la ferma unuia cu dosare ? Spaga ! -de ce nu a plecat cand i s-a facut cu ochiu ?...
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1723 secunde