Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, audiat la DNA

171
1
Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, audiat la DNA - blejnar-1363107257.jpg
Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar s-a prezentat, astăzi, la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetat pentru infracțiunile de complicitate la evaziune fiscală și sprijinire a unui grup infracțional organizat cu privire la produse petroliere, transmite Agerpres.

El este cercetat în dosarul în care sunt anchetați fostul său șef de cabinet Codruț Marta și fostul șef al Vămilor Viorel Comăniță, fostul șef al SIPI Constanța Dan Secăreanu, omul de afaceri Radu Nemeș și alte persoane, acuzați de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscală și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

La intrarea în sediul DNA, Sorin Blejnar a precizat că a venit pentru a da declarații în acest dosar și că de mai multe luni procurorii nu l-au chemat la audieri. Fostul șef al ANAF a mai spus că, până în prezent, expertiza financiar-contabilă în acest caz nu este gata, deși a fost dispusă de mai mult timp.

El a reiterat că nu știe nimic despre fostul sau șef de cabinet Codruț Marta și nici că acesta ar fi acționar la un post radio.

În 17 iulie 2012, Sorin Blejnar a fost la DNA unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile din dosar.

La aceeași dată, DNA preciza, într-un comunicat, că în perioada mai 2011-iulie 2012, Sorin Blejnar, fost șef al ANAF, a acordat sprijin grupului infracțional organizat care a inițiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantități de motorină comercializate pe piața internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

"Procurorii DNA au început urmărirea penală față de Sorin Blejnar, fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la evaziune fiscală și sprijinire a unui grup infracțional organizat. În rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut că există indicii că în perioada mai 2011-iulie 2012, învinuitul Blejnar a acordat sprijin grupului infracțional organizat care a inițiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantități de motorină comercializate pe piața internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare", se arăta în comunicatul DNA. 

Comentează știrea

eu
12 martie 2013
din popor

Ce mai asteapta procurorii, ce mai asteapta judecatorii? Institutia lui Nastase il asteapta cu bratele deschise si pe Blejnar. Sa se faca o data dreptate in tara asta... Si nu este singurul candidat la ...penitenciar...mare este gradina Romaniei, si multi nemernici sunt in ea...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Februarie 2013
Stire din Eveniment : DE CE A FOST SĂLTAT DE DNA VALENTIN PREDA
Pagina a fost generata in 0.2067 secunde