Fostul șef al ANAF, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, a dispărut fără urmă

923
Fostul șef al ANAF, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, a dispărut fără urmă - image201204171202144641serbanpop-1530112901.jpg

Articole recomandate

Un fost șef al ANAF, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, a fost dat miercuri în urmărire generală, în condițiile în care nu s-a predat Poliției după sentința primită ieri.


Fostul președinte al ANAF Șerban Pop a fost condamnat definitiv marți de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul fostei șefe a DIICOT Alina Bica, în care a fost condamnat și omul de afaceri Horia Simu.


Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), nu a fost găsit la domiciliu de către polițiști, aceștia constatând că se sustrage punerii în aplicare a mandatului, astfel că a fost dat în urmărire națională și internațională, potrivit Mediafax.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins, marți, apelul formulat de fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Șerban Pop, și de afaceristul Horia Simu, astfel că aceștia au rămas cu condamnările inițiale de cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, respectiv patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență.

Fostul șef al ANAF a fost condamnat pentru infracțiunea de trafic de influență, fiind menținută decizia de la instanța de fond. În același dosar, instanța supremă a menținut marți decizia instanței de fond în cazul lui Horia Simu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență.

"La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunțător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Șerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranșe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Șerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menționat mai sus", au arătat procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au susținut că, în schimbul banilor primiți, Alina Bica ar fi determinat înlocuirea procurorului de caz și ar fi făcut presiuni asupra unui alt subordonat de-al său, pentru a fi pronunțată o soluție de clasare în dosarul în care Horia Simu era urmărit penal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2657 secunde