Fostul premier Petre Roman, audiat în dosarul "Mineriada"

115
Fostul premier Petre Roman, audiat în dosarul

Articole recomandate

Fostul premier Petre Roman s-a prezentat marți dimineața la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul "Mineriada", în care este acuzat de infracțuni contra umanității.


Luni, a fost chemat la Parchetul General și fostul președinte Ion Iliescu. Procurorii militari i-au adus la cunoștință că are calitatea de inculpat în dosarul ''Mineriada''.


Săptămâna trecută, procurorii militari au audiat mai multe persoane puse sub acuzare în acest dosar - Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma și Adrian Sârbu, dar și mai mulț martori, cel mai cunoscut fiind scriitorul Andrei Pleșu.


În dosarul "Mineriada" sunt cercetaț penal, printre alți, fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Nicolae Dumitru - fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Națonale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu - fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcței Procuraturilor Militare.


Procurorii militari susțn că, în perioada 11 - 15 iunie 1990, inculpați au decis, organizat și coordonat "un atac generalizat și sistematic", lansat împotriva unei populați civile, respectiv împotriva manifestanțlor din Piața Universități din București, precum și a populaței Capitalei, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Națonale, Serviciului Român de Informați, precum și a unui număr de peste zece mii de mineri și alț muncitori din mai multe zone ale țării.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4022 secunde