Fostul ministru al Energiei Constantin Niță, 4 ani de închisoare cu executare!

210
Fostul ministru al Energiei Constantin Niță, 4 ani de închisoare cu executare! - img-1530188261.jpg
Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, joi, pe fostul ministru al Energiei Constantin Niță la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, fiind acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.



Decizia este definitivă.

Instanța a mai decis menținerea sechestrului pe bunurile lui Niță până la concurența sumei de 303.000 lei și înlăturarea confiscării de la acesta a sumei de 30.000 de euro.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Niță i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia, UTI, cu Primăria Iași.

Niță ar fi intermediat o întâlnire între Urdăreanu și fostul primar Gheorghe Nichita în schimbul unui comision de 5% din valoarea contractului. Banii din comision urmau să îi fie remiși lui Niță în două forme - parțial în numerar și parțial printr-un contract de consultanță fictiv, încheiat cu o persoană de încredere din anturajul fostului ministru.

''În consecință, la data de 21 iulie 2013, Niță Constantin a primit 30.000 euro de la omul de afaceri în incinta unui restaurant libanez dintr-un hotel din București. De asemenea, la solicitarea lui Niță Constantin, a fost contactată persoana de încredere a acestuia, care a propus încheierea unui contract de consultanță cu o anumită firmă, la prețul de 5.000 euro + TVA/lună, care a și fost semnat la data de 2 mai 2013. În baza acestui contract fictiv (serviciile facturate nefiind, în fapt, prestate de firmă), reprezentanții omului de afaceri au remis firmei indicate de Niță Constantin, prin intermediul acestui mecanism, suma totală de 303.118 lei, în tranșe lunare, în perioada mai 2013 - iunie 2014'', susțineau procurorii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5254 secunde