Fostul executor Adrian Romanescu, citat de judecători cu mandat de aducere

1806
Fostul executor Adrian Romanescu, citat de judecători cu mandat de aducere - efb5e8044eb5790f37d97cf1a49637e5.jpg

Articole de la același autor

Pentru că nu s-a prezentat în fața instanței Judecătoriei Constanța, fostul executor judecătoresc Adrian Romanescu va fi citat cu mandat de aducere pentru data de 15 ianuarie 2010.
Amintim că judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea dosarului fostului executor judecătoresc Adrian Romanescu, în care este acuzat că a condus, beat fiind, un autoturism pe drumurile publice, spre rejudecare, de această dată la Judecătoria Constanța, pentru că, între timp, inculpatul și-a pierdut calitatea de executor judecătoresc. El fusese condamnat, în luna ianuarie 2009, de magistrații Curții de Apel Constanța, la șase luni de închisoare cu suspendare condiționată pentru că a fost prins conducând un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.
În luna mai 2009, Ministrul Justiției a semnat ordinul prin care Romanescu a fost eliberat din funcția de executor judecătoresc. Ulterior, magistrații Înaltei Curții de Casație, unde dosarul ajunsese în calea de atac, au dispus rejudecarea procesului.
Romanescu este judecat pentru că a încălcat legea privind circulația pe drumurile publice, după ce a condus în stare de ebrietate.
La data de 22 iulie 2007, el a fost prins beat la volan. După cum a arătat alcooltestul, executorul băuse destul, pentru că rezultatele au indicat 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, în condițiile în care limita legală este de 0,40.
Executorul a fost surprins pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, la volanul autoturismului propriu, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal și i s-a suspendat permisul de conducere pe perioada cercetărilor.
Adrian Romanescu a mai fost judecat într-un dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. În 2008, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești l-au condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare condiționată, pentru ca la finele anului trecut judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție să respingă recursurile declarate în cauză, astfel condamnarea devenind definitivă. Inculpatul a fost obligat prin sentință să plătească daune morale către partea civilă Nicolae Viereanu, din Mangalia, suma de 5.000 de lei.
Romanescu a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
În actul de inculpare s-a reținut că acesta nu și-ar fi dus la îndeplinire atribuțiile de serviciu, în sensul că ar fi întocmit un proces-verbal de îndreptare a omisiunilor vădite și înlăturarea erorilor materiale dintr-un proces verbal de licitație, despre care ar fi cunoscut că este nul. Procurorii susțin că Romanescu ar fi executat cu știință acte de executare în baza respectivului proces-verbal lovit de nulitate. Astfel ar fi fost prejudiciată SC "Anca Irina" SA.
Executarea privea un litigiu între SC "Anca Irina" SA, pe de o parte, și SC "Corex Imperial" SRL și SC "Valmaria" SRL, pe de altă parte, care purtaseră procese pentru trei active din stațiunea Venus, respectiv hotel "Anca", hotel "Irina" și restaurantul "Gambrinos". De asemenea, s-a reținut că acesta nu ar fi respectat procedura de citare, nu ar fi emis somația potrivit legii, nu ar solicitat efectuarea unei expertize pentru aflarea reală a valorii respectivelor active, ar fi continuat executarea pe baza unui proces-verbal nul.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Mangalia, cu numărul 227/2004, dar încă de la primele termene de judecată s-a solicitat strămutarea, cazul ajungând ulterior pe rolul instanțelor de la Buzău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3694 secunde