Fostul director al Fiscului Ovidiu, judecat pentru un prejudiciu de 12 milioane de euro

234
1
Fostul director al Fiscului Ovidiu, judecat pentru un prejudiciu de 12 milioane de euro - judecator-1365082862.jpg

Fost director al Circumscripției Fiscale Ovidiu, Ion Holban și Anca Micu, fost inspector fiscal în aceeași unitate, au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu și aducerea unui prejudiciu de peste 12 milioane de euro bugetului de stat.


Faptele s-au petrecut în anii 1999 - 2000, cei doi au mai fost judecați, dar Curtea de Apel Constanța a dispus întoarcerea dosarului pentru cercetarea penală, declinând competența de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța către DNA, dat fiind prejudiciul mai mare de un milion de euro. În rechizitoriu se arată că, în perioada aprilie 1999 - ianuarie 2000, Ion Holban, în calitate de șef al Circumscripției Fiscale Ovidiu, județul Constanța, a încălcat în mod repetat dispozițiile legale și administrative privind controlul fiscal și procedura rambursărilor de TVA și a aprobat, în mod nelegal, 13 cereri de rambursare de TVA.


Cererile fuseseră  formulate de către SC "KOROPLAST PRIM" SRL Ovidiu (7 cereri), SC "BUKET" SRL Ovidiu (4 cereri) și SC "SAM – KA INTERNAȚIONAL" SRL Ovidiu (2 cereri), deși aceste societăți comerciale nu îndeplineau condițiile legale pentru a beneficia de deductibilitatea și, implicit, de rambursarea taxei pe valoarea adăugată. În acest fel , a fost adus un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală ce echivalează cu 12.561.635 euro, reprezentând cuantumul total al sumelor de bani pentru care celor trei beneficiari le-a fost acordat dreptul de rambursare a T.V.A.


În aceeași perioadă, inculpata Micu Anca, inspector fiscal în cadrul Circumscripției Fiscale Ovidiu, a întocmit două note de constatare în conținutul cărora a inserat mențiuni nereale și a propus în mod nejustificat rambursarea cu titlu de T.V.A. a sumei totale de 1.124.613 euro în beneficiul a două dintre societățile comerciale menționate. Faptele administratorilor celor trei societăți comerciale beneficiare ale rambursării necuvenite de T.V.A au făcut obiectul unui dosar separat instrumentat de DIICOT, care a fost deferit justiției. Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța s-a constituit parte civilă cu echivalentul în lei al sumei de echivalent a 12.561.635 euro, reprezentând valoarea prejudiciului produs la bugetul statului.
În vederea recuperării prejudiciului, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător cu privire la bunurile inculpatei Micu Anca. Cu privire la inculpatul Holban Ion, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător într-o altă cauză, în care acesta a fost trimis în judecată pentru fapte similare de către PICCJ. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Constanța.


Comentează știrea

podaru
4 aprilie 2013
comunistii

comunistul de holban e liber!!! la puscarie cu el!! de la bloc44 la vila la ghiol!!!!bani????

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu pe varianta Ovidiu
Pagina a fost generata in 0.8234 secunde