Fostul consul onorific al României la Bari, arestat pentru posesie de droguri

207
Vincenzo Germano, fost consul onorific al României la Bari, a fost arestat sâmbătă pentru posesie de droguri, la domiciliul său fiind găsite în timpul unei percheziții 200 de grame de cocaină de cea mai bună calitate și 100 de grame de substanță utilă pentru diluare, relatează presa din Peninsulă.
Purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Șerbănescu, a declarat că Vincenzo Germano și-a încetat calitatea de consul onorific al României la Bari în urmă cu trei ani și jumătate, iar autoritățile italiene au fost înștiințate la vremea respectivă despre această situație.
Presa italiană a relatat inițial că Germano este consul onorific al României, dar MAE, prin Ambasada României la Roma, a făcut precizările necesare, iar agenția ANSA, de pildă, a revenit cu o nouă versiune a știrii, în care se spune, corect, că Vincenzo Germano este fost consul onorific al României la Bari.
Vincenzo Germano, în vârstă de 43 de ani, fără antecedente penale, a declarat că deținea stupefiantele pentru uz personal, dar în același timp a recunoscut că le distribuia unui cerc restrâns de apropiați, negând însă că ar avea legătură cu criminalitatea organizată.
El a fost prins în urma operațiunii "Bari bene", o acțiune a poliției care vizează limitarea creșterii consumului de droguri specifică perioadei sărbătorilor de iarnă.
Vincenzo Germano, descendent al unei familii bogate din regiunea Bari, este director general al companiei Ferrovie del Gargano, precum și membru în consiliul de administrație al Băncii Populare din Bari.
Prin decret prezidențial, România i-a acordat lui Vincenzo Germano, în 17 noiembrie 2000, Ordinul național Pentru Merit în grad de Cavaler ca "recunoaștere a meritelor avute în promovarea unor fructuoase relații economice, culturale și politice între Italia și România".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Eveniment : Accident rutier grav, la intrarea în Lazu
Pagina a fost generata in 2.144 secunde