Fostul adjunct al Biroului Vamal Port Constanța, Mihai Mihăiță, condamnat definitiv

5031
Fostul adjunct al Biroului Vamal Port Constanța, Mihai Mihăiță, condamnat definitiv - f33d24234403ab352c4fcaaa86d9aedf.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dispus menținerea hotărârii dispusă de colegii lor constănțeni în cazul lui Mihai Mihăiță, fostul adjunct al Biroului Vamal Port Constanța, și al lui Roberto-Lucian Bojin, administratorul unei societăți comerciale din Constanța, acuzați de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus condamnarea celor doi la un an de închisoare cu suspendare, iar cei de la Curtea de Apel au menținut decizia respectivă. Confirmarea venită din partea magistraților Înaltei Curți face ca sentința să devină definitivă, iar în cazierul lor să apară o condamnare.
Potrivit actului de inculpare, pe 20 și 21 aprilie 2004, Mihai Mihăiță, adjunctul Biroului Vamal Port Constanța la acea dată, a pretins, prin intermediul finului său, Roberto-Lucian Bojin, administratorul unei societăți comerciale din Constanța, suma de 1.500 dolari SUA pentru îndeplinirea formalităților vamale la un import de citrice sosit în portul Constanța.
La momentul respectiv, anchetatorii au declarat că l-au prins în flagrant pe Bojin în momentul primirii banilor. Funcționarul vamal Mihai Mihăiță a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă calificată, iar Lucian Roberto Bojin, de complicitate la aceeași infracțiune.
Dosarul a trecut prin două cicluri procesuale, prima dată cei doi inculpați fiind achitați de Tribunalul Constanța, în luna mai 2006. Sentința a fost menținută de Curtea de Apel, iar procurorii au atacat-o, în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a hotărât, la sfârșitul anului 2007, rejudecarea procesului.
La a doua judecare, Tribunalul Constanța i-a condamnat la câte un an de închisoare cu suspendare, însă atât DNA, cât și inculpații au atacat decizia, iar dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Constanța, care a menținut hotărârea, la fel și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0168 secunde