Fost primar, trimis în judecată de procuorii DNA, pentru luare de mită și abuz în serviciu

151
Fost primar, trimis în judecată de procuorii DNA, pentru luare de mită și abuz în serviciu - rechizitoriu-1538046667.jpg

Articole recomandate

Fostul primar al sectorului 6 Cristian Poteraș a fost trimis în judecată, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite în dosarul privind trecerea ilegală a unei suprafețe de 19 hectare de teren în proprietatea Societății Naționale Institutul Pasteur S.A., informează DNA.


Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în același dosar au mai fost trimiși în judecată Lucian Viorel Grecu, persoană apropiată fostului primar, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită, Paul Sorin Stănescu, la data faptei reprezentantul Societății Naționale Institutul Pasteur S.A., pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și spălarea banilor, Valentina Narcisa Georgescu pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mită, spălarea banilor, precum și Bogdan Georgescu pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.


Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii ianuarie 2007, ca urmare a activității Subcomisiei de fond funciar din cadrul Primăriei sectorului 6, a fost emis titlul de proprietate nr. 100402/2007 în baza căruia Societatea Națională Institutul Pasteur S.A. a obținut dreptul de proprietate asupra unui teren cu suprafața de aproximativ 19 hectare pe raza municipiului București.


"Din probele administrate în cauză a rezultat că emiterea titlului de proprietate a fost rezultatul încălcării dispozițiilor legale de către inculpatul Poteraș Constantin Cristian, cu ajutorul inculpaților Stănescu Paul Sorin, la acea dată reprezentant al S.N. Institutul Pasteur S.A., Georgescu Bogdan și Georgescu Valentina Narcisa. Inculpatul Poteraș Constantin Cristian a întocmit și a înaintat spre validare anexa prin care propunea admiterea cererii de retrocedare, deși cunoștea că societatea nu se putea prevala de dispozițiile cu caracter reparatoriu ale legilor fondului funciar, neîncadrându-se în niciuna dintre categoriile de persoane îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate privată. Astfel, persoana juridică nu exista în anul 1945, momentul de referință prevăzut în legile fondului funciar, astfel încât nu putea invoca drepturi anterioare înființării, iar temeiul invocat în cuprinsul propunerii se referea la alte categorii de terenuri. În anul 1991, institutul a fost organizat ca regie autonomă, prilej cu care i-a fost stabilit patrimoniul, format exclusiv din bunurile existente în bilanțul contabil la momentul înființării, astfel încât nu putea solicita de la stat alte bunuri. Mai mult, în anul 2000 societatea a fost privatizată, prilej cu care au fost trecute din proprietatea statului în proprietate privată doar bunurile incluse în capitalul social la momentul vânzării acțiunilor", se arată în comunicatul DNA.


Anchetatorii au stabilit că reprezentantul Societății Naționale Institutul Pasteur S.A., Paul Sorin Stănescu, a formulat cererile în baza cărora a fost declanșată procedura, a pus la dispoziția primarului de sector mai multe înscrisuri folosite în cadrul procedurii de retrocedare și a participat la discuții având ca scop convingerea funcționarilor să întocmească formalitățile necesare, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2754 secunde