Fost deputat, condamnat pentru că și-a angajat fiica la propriul cabinet

91
Fost deputat, condamnat pentru că și-a angajat fiica la propriul cabinet - fostdeputatjudecator1300x200-1417692775.jpg

Articole de la același autor

Fostul deputat UNPR Luminița Iordache a fost condamnată, de instanța supremă, la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, pentru că, în perioada 2009 - 2012, și-a angajat fiica la biroul său parlamentar.


Potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, fostul demnitar va avea un termen de încercare de doi ani și șase luni. Decizia instanței supreme nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.


Potrivit Mediafax, în luna martie, fostul deputat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme, sub acuzația de conflict de interese.


Potrivit anchetatorilor, Luminița Iordache, în calitate de deputat în Parlamentul României, a propus angajarea fiicei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar și a avizat contractul individual de muncă al acesteia, din februarie 2009 până la sfârșitul mandatului. Fiica Luminiței Iordache ar fi obținut astfel 18.763 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaților.

În noiembrie 2013, Agenția Națională de Integritate a solicitat Parchetului instanței supreme să facă verificări în cazul Luminiței Iordache, după ce a constatat că aceasta a fost în conflict de interese.


Luminița Iordache, deputat în mandatul 2008 - 2012, a fost membru PSD până în aprilie 2010, ulterior trecând la UNPR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Social : Vrei să te angajezi? Iată ce soluții ai
Pagina a fost generata in 0.4554 secunde