Forțele Navale Române, la exercițiul multinațional Nusret 19, în Turcia

Miercuri, 02 Octombrie 2019, 22:28
165
Nava maritimă hidrografică "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu", participă, în perioada 2 - 22 octombrie, la exercițiul multinațional "Nusret 19", organizat și coordonat de Forțele Navale ale Turciei, în raionul maritim Çanakkale din Strâmtoarea Dardanele. Nava militară românească a luat parte pentru prima dată la acest exercițiu anul trecut, când a fost singura platformă navală specializată în cercetarea hidrografică subacvatică și în realizarea suportului informațional integrat, necesare ducerii luptei împotriva minelor marine.


"Obiectivul principal al exercițiului «Nusret 19» este dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre marinarii militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Kuweit, Qatar, România, Spania și Turcia, specializați în lupta împotriva amenințărilor subacvatice. Sunt prevăzute secvențe de instruire complexe de luptă împotriva amenințărilor asimetrice, de respingere a atacurilor ambarcațiunilor rapide, precum și secvențe de remorcare și de reaprovizionare pe mare. Totodată, vor avea loc ateliere de lucru pe diferite domenii, operații de scufundare și de căutare a minelor, expoziții de tehnică militară", explică reprezentanții Forțelor Navale Române.


Nava maritimă hidrografică "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu" este comandată de căpitan-comandorul Casian Rogers și are la bord un echipaj alcătuit din 44 de militari, un detașament de scafandri de luptă EOD, specializat în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, precum și doi ofițeri de stat major, care vor face parte din echipa de conducere a exercițiului.


Activitatea face parte din Planul cu activități internaționale al Forțelor Navale Române pe anul 2019 și contribuie la creșterea solidarității militare aliate în zona extinsă a Mării Negre.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.243 secunde