Forțele Navale Române, exerciții în colaborare cu militarii turci

309
Forțele Navale Române, exerciții în colaborare cu militarii turci - fortele-1490976215.jpg
Forțele Navale Române vor executa, în perioada 3-5 aprilie, o serie de activități în comun cu fregata TGC "Turgutreis" (F-241) și nava purtătoare de rachete TCG "Yildiz" (P-348). Sunt planificate exerciții de antrenament pe mare care au ca obiectiv principal creșterea interoperabilității între marinarii români și cei turci.

La exercițiul "Steaua de mare" vor par-ticipa aproximativ 200 de militari români ambarcați la bordul corvetei "Contraamiral Eustațiu Sebastian" (264), dragorului mari-tim "Locotenent Lupu Dinescu" (25) și navei purtătoare de rachete "Lăstunul" (190).

Cele două nave de luptă ale Forțelor Navale ale Turciei vor sosi în Portul Constanța luni, 3 aprilie, și vor staționa două zile la Terminalul Pasagere. Pe timpul staționării celor două nave, sunt prevăzute vizite la Comandantul Flotei, la sediul Primăriei Constanța și la Consulatul Ge-neral al Republicii Turcia din Constanța.

De asemenea, marinarii militari turci vor depune coroane la Cimitirul Eroilor Turci din Slobozia și vor avea posibilitatea de a vizita Muzeul Marinei Române, precum și obiective turistice din Constanța și împrejurimi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6546 secunde