Focuri de armă la frontiera de est pentru reținerea unor contrabandiști de țigări

110
Focuri de armă la frontiera de est pentru reținerea unor contrabandiști de țigări - 1571995062300whatsappimage201910-1571999856.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competență, aproximativ 460.000 de țigarete de contrabandă în valoare de peste 220.000 de lei.


Pe timpul unei misiuni specifice pe linia contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au observat, pe direcția localității de frontieră Dersca, județul Botoșani, într-o zonă împădurită, mai multe persoane care încercau să încarce mai multe colete într-un autoturism de teren, ce avea numere de înmatriculare specifice autorităților din Anglia.


Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și s-au îndreptat spre linia de frontieră, iar șoferul cu autoturismul de teren a părăsit zona îndreptându-se spre interiorul țării.


Întrucât cetățenii nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de armă în plan vertical și trei focuri de armă înspre pneurile autoturismului, cu respectarea prevederilor legale.


În cel mai scurt timp, în baza relațiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun și reținerii persoanelor care au fugit pe teritoriul Ucrainei. În imediata apropiere a frontierei, grănicerii ucraineni au reținut un cetățean ucrainean, în vârstă de 29 de ani.


La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 459.920 de țigarete (22.996 pachete cu țigări), în valoare de 222.970 de lei, care a fost ridicată de polițiști, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.


În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6046 secunde