Focuri de armă în port, pentru prinderea unor marinari contrabandiști de țigări

283

Articole de la același autor

Focuri de armă au răsunat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Portul Constanța Sud, în cadrul unei acțiuni a Gărzii de Coastă pentru capturarea unor marinari surprinși când descărcau țigări de contrabandă de pe o navă.

În jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au descins în Portul Constanța Sud Agigea, unde aveau informații că urmează să ajungă un nou transport de țigări de contrabandă. Astfel, la țărm, în dreptul unei nave sub pavilion Panama, oamenii legii au surprins cinci marinari sirieni în timp ce descărcau șase baxuri de țigări netimbrate, pe care aveau de gând să le comercializeze în Constanța.

La vederea oamenilor legii, marinarii au încercau să fugă, iar pentru reținerea lor, polițiștii de frontieră au tras 12 focuri de avertisment, în plan vertical.

Marinarii sirieni au fost reținuți, stabilindu-se că erau îmbarcați pe o navă acostată în port și au vârste cuprinse între 21 și 54 de ani. De asemenea, polițiștii de frontieră au realizat un supracontrol asupra navei sub pavilion Panama și au descoperit, disimulate într-un tanc de apă, alte pachete de țigări netimbrate, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigarete, 13.820 pachete în valoare de aproximativ 207.300 lei, a fost confiscată, iar în cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Reamintim că de la de începutul anului până în august, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reținut în vederea confiscării cantitatea de 486.154 pachete țigări în valoare de 5.919.067 lei. Capturile au fost realizate atât în punctele de trecere ale frontierei cât și pe căile de comunicații sau în localitățile din zona de competență a Gărzii de Coastă, având la bază informațiile deținute la nivelul structurilor teritoriale. Cea mai de răsunet captură de țigări de contrabandă, de anul acesta, a avut loc în luna august. La data respectivă, polițiștii de frontieră au depistat un container plin cu țigări de bișniță, ascunse în spatele unor cutii cu mobilă de plastic. În fapt, erau peste 410.000 pachete de țigări, estimate la aproape 5 milioane de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6314 secunde