Focuri de armă în Marea Neagră! Pescador turcesc, surprins la braconat

260
Focuri de armă în Marea Neagră! Pescador turcesc, surprins la braconat - pescadorcormoran2inderivafotomap-1523439615.jpg

Articole de la același autor

În această dimineață, în jurul orei 07:00, în baza unei informații a lucrătorilor SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului de la Marea Neagră), nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere și patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanța, o ambarcațiune suspectă că desfășoară activități de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.


Ambarcațiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia. În urma somațiilor polițiștilor de frontieră pentru a permite operațiunea de abordaj și control conform procedurilor legale, pescadorul și-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităților române. 


Nava Poliției de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice și semnale radio, urmate de somații conform legii, însă membrii de echipaj au refuzat în continuare să se conformeze.


Echipajul poliției de frontieră a folosit gradual armamentul de la bordul navei P.F.R., în conformitate cu prevederile legale în vigoare, excutându-se serii de focuri de avertisment.


Totodată, în conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autoritățile de frontieră din R. Bulgaria și R. Turcia despre activitatea în curs.


În continuare, se desfășoară misiuni specifice în vederea documentării întregii activități a pescadorului turcesc.
Acțiunea este în derulare, vom reveni cu detalii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4364 secunde