Focar imens de COVID-19 la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din România

202
Focar imens de COVID-19 la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din România - virus-1595244413.jpg

Articole recomandate

Peste 90 de persoane de la cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România, din județul Timiș, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, astfel că s-a decis suspendarea activității timp de o săptămână.


Până sâmbătă au fost confirmate pozitiv 93 de persoane care au COVID-19, la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii, din județul Timiș.


Pe acest considerent, s-a decis suspendarea activității întregului obiectiv, pentru o perioada de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie, informează DSP Timiș.


"Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizări și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiș fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului", arată DSP Timiș.


Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, acestea se afla in izolare, informează sursa citată.


În cadrul unității au fost recoltate 804 teste, având, până la această dată 488 de rezultate.


Potrivit digi24.ro, compania este cel mai mare producător de carne de porc, a raportat afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2019, cu un profit de 53 milioane de lei, în creștere cu 90%. Operațiunile acesteia includ 47 de ferme și fabrici de nutrețuri combinate, care deservesc abatorul din județul Timiș, cu o capacitate de 1,3 milioane de porci comerciali pe an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4572 secunde