Focar de coronavirus într-un centru unde sunt internați copii și tineri infectați cu HIV

Marţi, 26 Mai 2020
199
Un focar de coronavirus a izbucnit într-un centru din Vrancea unde sunt internați copii și tineri infectați cu HIV.


Din primele informații, cinci salariați și opt beneficiari ai centrului au fost despistați cu COVID-19, întâmplător, după ce o persoană asistată a mers la spital cu o altă problemă de sănătate, i s-a făcut test pentru coronavirus și a ieșit pozitiv, ceea ce a determinat declanșarea anchetei epidemiologice, transmite News.ro.


Focarul a izbucnit la Centrul Sfânta Maria din comuna vrânceană Golești, instituție care asigură protecție socială unor persoane infectate cu HIV și aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.


Totul s-a aflat întâmplător când o persoană internată în centru a ajuns la Spitalul Județean Focșani din cauza unor ganglioni inflamați.


A fost testată, iar rezultatul a arătat că este infectată cu noul coronavirus. Imediat, s-a trecut la testarea persoanelor din centru, asistați și personal de îngrijire.


Aproape 30 de persoane au fost testate, iar infectate cu noul coronavirus au ieșit cinci persoane angajate cât și opt tineri, beneficiari ai centrului.


Toți bolnavii sunt asimptomatici, însă au fost internați în spital, atât la Adjud, cât și la Spitalul Județean Focșani.


Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, urmând a se stabili cum a intrat coronavirusul în acest centru.


Sursa: stirileprotv.ro


Pagina a fost generata in 0.4262 secunde