"Flagrant… nereușit" la polițist, în prezența copilului de doar doi ani

596
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins, ieri, atât recursul declarat de polițistul Ioan Dorin împotriva deciziei de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile dispusă de Tribunalul Constanța, cât și recursul declarat de procurori împotriva aceleiași decizii, aceștia din urmă solicitând emiterea unui mandat de arestare pe o perioadă de 29 de zile.
Avocatul lui Ioan Dorin, Cătălin Filișan, a solicitat instanței să analizeze cu atenție probele și indiciile, cât și legalitatea administrării probelor, susținând că pentru interceptările ambientale anchetatorii nu ar fi avut o autorizație emisă de judecători. Pe de altă parte, "instanța de fond este în eroare când spune că s-a luat măsura pe baza interceptărilor telefonice, la dosar nu există astfel de interceptări, ci doar cele ambientale" - a spus apărătorul. "Măsura arestării preventive nu se poate lua pe baza unui mijloc de probă nelegal administrat" a mai spus Filișan.
Criticile aduse dosarului în baza căruia polițistul Ioan Dorin a fost arestat l-au determinat pe avocat să concluzioneze că "la dosar nu există un minim de probatoriu, nu există un indiciu privind săvârșirea unei fapte penale".
Pe de altă parte, flagrantul ar fi fost unul… nereușit, spune Cătă-lin Filișan, în condițiile în care suma de bani a fost dată altei persoane, și nu direct lui Ioan Dorin, care a refuzat să primească banii.
Pe de altă parte, tot apărătorul spune că "procurorul nu a fost în stare să releve un motiv concret privind pericolul pentru ordinea publică". Mai mult decât atât, atunci când s-a realizat flagrantul, de față se afla și copilul de doi ani al inculpatului, care fusese luat de la grădiniță de către acesta, minorul asistând la actele de violență ale anchetatorilor.
Amintim că, săptămâna tre-cută, agentul Ioan Dorin, din cadrul Poliției Municipiului Medgidia - Serviciul Rutier, a fost reținut și ulterior arestat pentru că ar fi primit mită suma de 1.000 de lei de la un șofer pentru a nu-i face dosar penal pentru că circula pe drumurile publice cu un autoturism neînmatriculat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.142 secunde