Fiul primarului Mazăre, spaima șoselelor

1651
3
Fiul primarului Mazăre, spaima șoselelor - radar-1345663807.jpg
Ieri dimineață, în timpul unei acțiuni anunțate cu o zi înainte de Direcția Poliției Rutiere, Răducu Mazăre, fiul primarului Constanței, a fost prins rulând la bordul unei mașini de lux cu 196 de km/h.


Tânărul le-a spus polițiștilor că nu este vinovat și că, de fapt, prietenul lui se afla la volan în momentul în care au fost prinși de radar, dar între timp au inversat locurile, căci respectivului amic i s-a făcut rău și a trecut pe locul pasagerului.


Fiul primarului nu este la prima abatere de acest gen. În luna mai, Răducu Mazăre a rămas fără permis de conducere după ce a fost surprins, tot pe A2, cu o viteză de 170 de kilometri la oră. El a atacat însă procesul-verbal, dosarul fiind înregistrat cu numărul 7495/1748/2012, la Judecătoria Cornetu. Primul termen de judecată a fost stabilit de magistrați pentru data de 29 septembrie.


Potrivit legii, în momentul în care un șofer contestă procesul verbal de contravenție, prin care i-a fost reținut permisul, la momentul introducerii acțiunii în instanță poate solicita eli-berarea unui certificat de grefă, act care i se eliberează pe loc. În baza acestui document, însoțit de do-vadă și de actul de identitate, șoferul se poate prezenta la Serviciul Poliției Rutiere care i-a reținut permisul și își poate recăpăta carnetul de conducere până la finalul procesului. Aceeași procedură a urmat-o și Răducu Mazăre, el prevalându-se, până la emiterea unei decizii a judecătorilor, de "prezumția de nevinovăție", continuând, prin urmare, să fie șofer pe șosele patriei ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.


De asemenea, nimeni nu-l îm-piedică să atace în instanță o nouă sancțiune impusă de polițiștii de la Rutieră, care să aibă drept efect recuperarea, din nou, a permisului.


Există însă și reversul medaliei… Dacă șoferul pierde definitiv și irevocabil procesul, legea spune că el trebuie să se prezinte în termen de 15 zile la Poliție și să predea carnetul, în caz contrar riscând să primească alte 30 de zile de suspendare, în plus față de cele stabilite inițial. 


O altă "vedetă" autohtonă, care a atacat în 5 - 6 rânduri procesele verbale ale polițiștilor de la Rutieră, a avut parte de o surpriză de proporții! Este vorba de Mariana Ciuciuleacă, arestată în prezent pentru fapte de înșelăciune și că-mătărie, care, după rămânerea defi-nitivă a soluțiilor judecătorilor, s-a trezit că are permisul suspendat pentru o perioadă de aproximativ 300 de zile, după ce au fost adunate "pedepsele" curse din fiecare proces.


Comentează știrea

aadmirator
23 august 2012
lege prea lejera

pina la urma, rezolvarea va veni cand vitezomanii vor fi opriti de stilpii de pe marginea soselii; cam tarziu pentru ei; dar poate parintii lor sa inteleaga faptul ca legile bune duc la moartea odraslelor; si ca educatia lor lassa mult de dorit...

badea
23 august 2012
e clar

e clar are o mare problema beizadeaua ! poate nenoroci oameni nevinovati in infatuarea si inconstienta lui ! nu are educatie ! de aici pleaca tot ! nu-i doresc omului mazare senior vreo grozavie dar s-ar putea sa-l faca sa sufere acest obraznic de "bambu".

lucian
23 august 2012
prelungirea dovezi

prelungirea dovezi nu se mai face decit de procuror daca ai dosar penal

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5267 secunde