Fiu de primar constănțean, tun de un milion de lei

1970
2
Fiu de primar constănțean, tun de un milion de lei - bani-1318268964.jpg

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Tiberiu Marius Hânsă, fiul fostului primar de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și bancrută frauduloasă.

Dar ce a făcut Tiberiu Marius Hânsă de a ajuns, din nou, în atenția, anchetatorilor.
Procurorii spun că, în perioada 2008 - 2009, Tiberiu Hânsă, în calitate de administrator la SC Eurostandard SRL, nu a evidențiat corect în actele firmei mai multe operațiuni comerciale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor, prejudiciul creat bugetului de stat ridicându-se la suma de 734.489 de lei.
În rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată, se reține că Hânsă jr. ar fi achiziționat agregate de carieră și apoi le-ar fi vândut unor firme fantomă folosind documente fictive.
De asemenea, în aceeași perioadă, afaceristul Tiberiu Marius Hânsă ar fi reținut de la angajați contribuțiile către stat, dar nu le-a virat, creând astfel un prejudiciu de 40.274 de lei.
Fiul fostului primar este acuzat și de comiterea infracțiunii de bancrută frauduloasă. Anchetatorii spun că, pentru a scăpa de o datorie de 37.136 de lei pe care o avea către o altă firmă, în august 2009, el a înstrăinat întregul patri-moniu de la firma Eurostandard la nou înființata societate comercială Hansa Mark SRL, al cărui administrator era.
Procesul lui Tiberiu Marius Hânsă va începe, la Tribunalul Constanța, la data de 11 noiembrie.

Dosar alături de tatăl său
Tiberiu Hânsă nu este la primul conflict cu legea penală. În luna decembrie 2010, el a fost trimis în judecată alături de tatăl său, Gheorghe Hânsă, fostul primar de la Cernavodă, și alte persoane pentru comiterea infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.
Procurorii spuneau atunci că, în perioada 2005 - 2008, ei ar fi făcut afaceri ilegale folosind fondurile Primăriei Cernavodă. Valoarea prejudiciului creat s-ar ridica la aproximativ 28 de miliarde de lei vechi.
Procurorii au întocmit și o "hartă relațională" a acuzaților. Tiberiu Hânsă era asociatul - administrator al firmei SC Eurosortare, care avea ca obiect de activitate operațiuni de transport, prin intermediul căreia s-ar fi cărat zeci de mii de tone de piatră, în intervalul 2005 - 2008, pentru repararea unor drumuri de pe raza orașului.
Nicolae Hânsă, fratele primarului, era șeful Serviciului tehnic în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală Cernavodă, substruc-tură a Primăriei, care avea sarcina, spun anchetatorii, de a pune în operă cantitățile de piatră plătite de primărie.

Atac la situri arheologice
În luna februarie 2011, polițiștii de la Saligny au prins șapte persoa-ne din Medgidia, printre care și pe fiul fostului primar Hânsă, Tiberiu Hânsă, în timp ce făceau săpături într-o zonă cunoscută ca sit arheologic.
Potrivit oamenilor legii, indivizii prinși asupra faptului făcuseră o groapă cu diametrul de 1,5 metri adâncime, doi metri lățime și patru metri lungime, în care se afla material feros, iar lângă aceasta au mai fost identificate alte deșeuri feroase, în cantitate de aproxi-mativ 800 de kilograme.
Cu ocazia investigațiilor efectuate la fața locului, au mai fost găsite și două dispozitive artizanale folosite la detectarea meta-lelor aflate în sol.
Polițiștii îi cercetează pe cei șapte indivizi pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și efectuarea de către persoanele fizice sau juridice neautorizate a unor detecții sau săpături în situri arheologice.



Comentează știrea

Mine
11 octombrie 2011
Fiul unui primar constantean

Nu este fiu de primar constantea ci cernavodean. Atentie cum scrieti .Un primar constantean este primar al Constantei , dl. Hansa a fost primar cernavodean , adica primar al Cernavodei.Andarstend ?

ionescu
11 octombrie 2011
ok

sa-mi explicati si mie cum e cu groapa aia de 1.5 m , diametru adincime si lungime si latime.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.7784 secunde