Firmă de salubrizare din Constanța și foști asociați, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și delapidare

365
Firmă de salubrizare din Constanța și foști asociați, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și delapidare - polaris-1595772598.jpg

Articole de la același autor

Doi afaceriști din Constanța, foști asociați în cadrul SC Polaris M Holding SRL, au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzați de evaziune fiscală și delapidare. De asemenea, o a treia persoană, care în perioada 2006 - 2017 a fost, pe rând, administrator și ulterior președinte al Consiliului de Administrație al Polaris M Holding, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală și complicitate la delapidare.

Totodată, se mai arată în comunicatul DNA, SC Polaris M Holding SRL a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală.

În rechizitoriul realizat, procurorii au notat: "În perioada 2006 - 2017, principala sursă de venit a societății ar fi reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu Primăria Constanța. Pentru executarea acestor servicii, firma ar fi practicat tarife supraevaluate (împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată în 2015), fapt care ar fi dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris M Holding - în jur de un milion de euro lunar. Menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea către bugetul de stat a unor taxe foarte mari, TVA și impozit pe profit. În consecință, cei trei inculpați, în calitățile menționate, ar fi decis să înregistreze în contabilitatea societății cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor firmei către bugetul de stat și, totodată, să transfere din firmă sume importante de bani, pe care cei doi asociați să și le însușească ulterior", se arată în comunicatul DNA.

Astfel, arată procurorii, în 2006 - 2017, societatea ar fi încheiat relații comerciale fictive cu alte zece firme, dintre care șapte controlate de inculpați, și ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi emise pentru "serviciile" respective. Cheltuielile fictive vizau presupuse achiziții de studii și consultanță sau plata chiriei pentru mașini, utilaje și imobile. În felul acesta, Polaris s-ar fi sustras de la plaja obligațiilor fiscale către stat de peste 32,6 milioane de lei, respectiv 18.982.418,04 lei TVA și 13.665.460,50 lei impozit pe profit. De asemenea, urmare a acelorași demersuri, cei doi asociați în cadrul SC Polaris M Holding SRL și-ar fi însușit sume de bani din patrimoniul acestei firme totalizând 62.535.751 lei.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au transmis reprezentanții DNA. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3477 secunde