Filmuleț controversat: au scufundat polițiștii de frontieră un vas turcesc?

235
Filmuleț controversat: au scufundat polițiștii de frontieră un vas turcesc? - pescador1233500012810200-1350030978.jpg
Un filmuțel intitulat "Grănicerii români scufundă un vas turcesc" a fost postat în urmă cu puțin timp pe pagina web dailymotion.com/ro și prezintă o intervenție de anul trecut, din luna mai, a polițiștilor de frontieră constănțeni, pentru capturarea pescadorului turcesc "Ahmet Comoglu". 

Filmarea este realizată de pe una din navele Poliției de Frontieră care a pornit în urmărirea vasului turcesc, depistat că pescuia ilegal în apele românești. Reprezentanții Gărzii de Coastă au declarat, referitor la filmuleț, că pescadorul nu a fost scufundat de cei care au intervenit, așa cum se susține. "Filmulețul prelucrat și postat de Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră prezintă un caz de braconaj piscicol, în care s-a acționat cu ambarcațiuni ale Grupului de Nave Constanța, conform procedurilor legale, în sensul reținerii suspecților și ambarcațiunii acestora. Vasul nu a fost nici scufundat, și nici incendiat", a declarat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Reamintim că, în mai 2011, echipajele Poliției de Frontieră au urmărit pescadorul turcesc "Ahmet Comoglu", surprins în apropiere de Tuzla; în momentul în care pescarii turci au fost somați să oprească, au îndreptat vasul spre apele bulgărești.

Ofițerii au tras aproximativ 30 de focuri de armă de avertisment spre prova și pupa navei, însă echipajul nu a oprit pescadorul și se îndreaptă în continuare către teritoriul Bulgariei. De asemenea, polițiștii au tras alte 30 de focuri de armă spre zona de propulsie a navei, însă tot fără rezultat. La un moment dat, pescarii și-au incendiat vasul, cu fumigene.

În cele din urmă, pescadorul a fost capturat și tractat în dană, iar pescarii reținuți. 



VEZI AICI imaginile realizate de Poliția de Frontieră 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Furt de cereale în județul Tulcea
Pagina a fost generata in 0.3383 secunde