Filmul crimei de la Cernavodă, mărturisit de suspect. „Am stat o noapte lângă cadavru”

9785

Articole de la același autor

Principalul suspect de uciderea profesoarei de 52 de ani, din Cernavodă, și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor. Bărbatul a mărturisit că intenționa să o jefuiască, dar când a fost descoperit, a sugrumat-o. Ulterior, a încercat să se sinucidă și a băut otravă de șobolani și antigel.

Anchetatorii au dat în scurt timp de urma principalului suspect în cazul uciderii profesoarei de 52 de ani, Cristina Palu, găsită moartă în apartamentul ei din Cernavodă. Reamintim că femeia era profesoară la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia și a fost găsită decedată în locuința ei, cu mâinile legate și un căluș în gură.

Pe baza celor declarate de suspect, Cosmin Hărăbor, cât și de un martor din dosar, a fost stabilit cursul evenimentelor, atât înainte, cât și după comiterea odioasei fapte. „Dosarul a fost instrumentat cu maximă operativitate. S-a pornit de la o sesizare, privind dispariția, apoi decesul unei persoane de sex feminin, din localitatea Cernavodă. În urma investigațiilor efectuate, s-a conturat ca situație de fapt împrejurarea că victima a fost sugrumată în propria locuință, astfel intervenind decesul. Autorul a acționat în scopul obținerii unui scop material”, a declarat Gil Julien Grigore Iacobici, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.



A stat o noapte lângă cadavrul victimei


Potrivit anchetatorilor, suspectul o cunoștea pe victimă întrucât în urmă cu ceva vreme a înlocuit ferestrele de tâmplărie PVC la locuința acesteia. Marți după-amiază, 6 aprilie, bărbatul a apelat-o telefonic pe profesoară, solicitându-i ajutorul. A pretextat că are nevoie să adăpostească undeva niște materiale, pentru a nu îi fi furate, întrucât i se defectase mașina. De bună credință, femeia l-ar fi primit. Intenția suspectului ar fi fost să îi ceară niște bani, dar ulterior s-a decis să îi sustragă cheile de la apartament, cu gând să revină ulterior pentru a o jefui. A fost surprins de femeie în timp ce încerca să fure cheile. În momentul respectiv, au arătat anchetatorii, între cei doi a avut loc o confruntare fizică, în urma căreia victima a fost sugrumată. De altfel, pe corpul victimei au fost găsite leziuni specifice altercației fizice și sugrumării.

Din primele audieri, crima a fost comisă în jurul orei 19.00, iar ulterior suspectul a petrecut noaptea în apartament, alături de trupul neînsuflețit. A părăsit locuința miercuri dimineață, în jurul orei 6.00, cu 500 de lei și un telefon mobil. Nu înainte de a încerca să îi inducă în eroare pe oamenii legii, prin „înscenarea” unei alte infracțiuni. A dezbrăcat-o parțial pe victimă, i-a legat mâinile și i-a pus un căluș în gură, format din două șosete.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 06 aprilie 2021, în locuinţa acesteia din oraşul Cernavodă, inculpatul a ucis-o în scop de jaf pe victima P.C., prin strangularea cu o chingă din material textil, lovirea cu pumnii, legarea mâinilor la spate cu coliere de plastic şi înfundarea în gură a propriilor ciorapi, ocazie cu care a sustras din locuinţă suma de 500 de lei, un telefon mobil, trei carduri bancare şi cheile locuinţei şi autoturismului victimei”, au comunicat procurorii.

Trupul neînsuflețit a fost descoperit joi dimineață, 8 aprilie, după ce sora victimei a semnalat la 112 dispariția profesoarei și faptul că nu are acces în apartamentul acesteia. La fața locului au ajuns pompierii, care au constatat că ușa apartamentului a fost încuiată din exterior, iar cheia era ruptă în yală.

Dus la arestare pentru omor

La rândul lui, suspectul s-a confesat unui martor, care a semnalat fapta organelor de anchetă. La puțin timp după descoperirea cadavrului, coroborând probele, oamenii legii au dat de urma suspectului, Cosmin Hărăbor, de 40 de ani, în localitatea Deleni. „După identificare, suspectul a fost dat în urmărire la nivelul întregului județ. A fost găsit în zona comunei Deleni. Le-a spus polițiștilor că ar fi băut otravă pentru șobolani și, posibil, lichid de răcire pentru autoturisme”, a afirmat procurorul criminalist Zafer Sadîc.

Bărbatul este căsătorit, are doi copii, iar cu privire la motivele care au stat la fapta sa brutală, a argumentat că avea grave probleme financiare, în condițiile în care activitatea i-a fost afectată de pandemie. Acesta și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor și a afirmat că le regretă.

El a fost reținut pentru 24 de ore iar ulterior a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea faptei de omor.

Apropiații profesoarei Cristina Palu, au anunțat că înmormântarea are loc, sâmbătă, 10 aprilie, în Cernavodă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4013 secunde