Film documentar despre Fregata "Mărășești", la Centrul "Jean Constantin"

457
Film documentar despre Fregata

Articole de la același autor

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" din Constanța va găzdui, mâine, de la ora 16, o proiecție specială a unui film dedicat Fregatei "Mărășești". 


Pelicula este realizată de studioul Multimedia din cadrul Redacției "Observatorul militar" și se intitulează chiar "Doamna mărilor", făcând referire la nava cu numărul de bordaj 111, despre care maiorul Constantin Mireanu, realizatorul documentarului, spunea că, "din respect pentru marinari, pentru inginerii proiectanți și constructori, pentru muncitorii din șantier și pentru istorie, am încercat să intervin cât mai puțin în film, lăsându-i să ne petreacă prin istoria navei chiar pe aceia care au trăit vremuri ce acum par incredibile". 


Șapte ani a durat construcția navei, iar lansarea la apă a avut loc în prezența fostului dictator Nicolae Ceaușescu, în anul 1985. După numai cinci ani, denumirea acesteia a fost schimbată din "Timișoara" în "Mărășești", în amintirea distrugătorului "Mărășești" din componența Escadrilei de Distrugătoare a Marinei Regale Române. Fregata "Mărășești" este cea mai mare navă de război construită în România și a scris pagini de istorie pentru Marina Militară Română, atât în perioada regimului comunist, cât și după anul 1989. 


Accesul în sala de spectacol este gratuit și este permis între orele 15.15 și 15.50. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Cinema City Mall Tomis vă invită la film
Marţi, 16 Octombrie 2018
Stire din Actual : Tom și Jerry ajung pe marile ecrane!
Pagina a fost generata in 0.6081 secunde