"Fii cel mai bun! Fii la înălțime!" Tabără de vară pentru cercetași

501
Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, concursul național pentru selecția participanților la cea de-a XIII-a ediție a Taberei de vară pentru cercetași - "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!".

Ediția din acest an se va desfășura în perioada 14 - 21 iulie, la Predeal, și se pot înscrie elevii care sunt la momentul desfășurării concursului în clasele VI-VII și IX-XI.

Opt locuri, din cele 42 disponibile, vor fi ocupate de tineri instituționalizați din învățământul gimnazial și liceal, cu rezultate foarte bune la învățătură. Celelalte 34 de locuri sunt scoase la concurs, 16 locuri fiind repartizate pentru elevii din învățământul gimnazial și 18 locuri pentru elevii din învățământul liceal.

Concursul de selecție cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoștințele elevilor despre Armata României, NATO și Uniunea Europeană.

Prima etapă are loc între 29 martie și 9 aprilie; în cadrul acesteia, echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă, cuprinsă între 10 și 21 aprilie, echipele care au răspuns corect la cel puțin 15 întrebări ale primei etape se califică, urmând să răspundă la un nou set de întrebări.

În perioada 22 - 26 aprilie, juriul competiției va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă și va întocmi clasamentul concursului pe baza punctajului obținut. Echipele calificate să participe la tabără vor fi informate, prin e-mail, despre clasarea în primele 17 echipe, perioada și locul de desfășurare a taberei, materialele, obiectele și documentele cu care trebuie să se prezinte în tabără, activitățile ce se vor desfășura în tabără și modalitățile de confirmare a participării.

Madlena CĂLUGĂREANU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3398 secunde