Femeie la un pas de moarte, după ce a vrut să nască acasă

339
Femeie la un pas de moarte, după ce a vrut să nască acasă - shutterstock23653780-1534419704.jpg

Articole recomandate

Medici de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă vor să facă plângere penală pe numele unei femei care a fost la un pas de moarte, după ce miercuri a intenționat să nască acasă cu ajutorul altei femei, nepregătite medical, punând în pericol viața fătului și a sa, informează Agerpres.


Șeful secției de obstetrică și ginecologie din cadrul Spitalului Cuza Vodă din Iași, prof. univ. dr. Mircea Onofriescu, a declarat că o femeie în vârstă de 31 de ani, care a născut în 2016 un copil prin cezariană, a decis să nască cel de al doilea copil la domiciliu, cu ajutorul unei persoane care nu are cunoștințe medicale de specialitate.

"Pacienta, din Iași, cu sarcină la termen, supravegheată pe parcursul sarcinii de un medic specialist, cu o naștere anterioară prin operație cezariană în 2016, sarcină de 42 de săptămâni, dar cu circulară dublă de cordon ombilical, s-a prezentat în jurul orei 19.30 - 20.00 în Triajul Maternității Cuza Vodă acuzând dilatație completă și capul fetal blocat la strâmtoarea superioară, cu suferință fetală acută. Pacienta a declarat debutul travaliului la domiciliu, în jurul orei 14:30, fiind monitorizată de la ora 15.30 la domiciliu de o doulă, adică persoană care nu are cunoștințe medicale și nici experiență în asistarea unei nașteri și care ajută doar psihologic o naștere naturală. Pacienta nu a vrut să precizeze identitatea acestei persoane. Monitorizarea a fost efectuată declarativ prin monitorizarea bătăilor de cord fetal și tușeu vaginal. Ea declară că i s-au explicat verbal riscurile nașterii la domiciliu și ale uterului cicatricial (nașterii prin cezariană - n.r) de către persoana numită doulă, dar nu a semnat vreun act oficial", a declarat pentru AGERPRES medicul Mircea Onofriescu, președintele Societății Române de Obstetrică și Ginecologie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2786 secunde