În fața judecătorilor

Femeia atacată în timpul jafului de la Hârșova l-a recunoscut, după voce, pe "capul operațiunii", Vasile Saviuc

5200
Femeia atacată în timpul jafului de la Hârșova l-a recunoscut, după voce, pe
Magistrații de la Tribunalul Constanța au audiat părțile vătămate din dosarul jafului de la Hârșova, din 2008, în care inculpați sunt George Cristian Ene, Marian Alexandru Lupu, Mihai Sîntion și Vasile Saviuc.
Cele două părți vătămate, Adriana Socaci și Marian Chiocariu, au susținut, în principiu, ceea ce au declarat și în fața procurorilor. Ceea ce trebuie menționat ca reprezen-tând un element de noutate al dosarului este faptul că Adriana Socaci le-a spus judecătorilor că cel care a atacat-o în noaptea respectivă ar fi cu certitudine Vasile Saviuc, pentru că, auzindu-l în sala de judecată, și-a dat seama că vocea unuia dintre bărbații mascați care a lovit-o și apoi obligat-o să deschidă ușa apartamentului este a lui Saviuc.
Magistrații au acordat un nou termen de judecată în dosar, pentru data de 14 aprilie.
Potrivit anchetatorilor, în ziua de 10 noiembrie 2008, în jurul orei 16, Adriana Socaci, de 29 de ani, se întorcea din oraș împreună cu prietenul său, omul de afaceri Marian Chiocariu.
Bărbatul a rămas în fața blocului, din localitatea Hârșova, să parcheze autoturismul, în timp ce femeia a intrat în scara blocului îndreptându-se spre apartamentul situat la parter.
Nici nu a intrat bine în scară, că tânăra a fost atacată de doi indivizi care purtau cagule pe față.
Cei doi au lovit-o cu pumnii și picioarele și au obligat-o să deschidă locuința după care, sub amenințarea cu moartea, i-au impus să le dea cheia și cifrul de la seiful pe care îl avea montat pe peretele din sufragerie.
Indivizii au luat toți banii din seif, 720.000 de lei și 140.000 de euro, după care s-au făcut nevăzuți.
Femeia a fost găsită în stare de inconștiență de iubitul său în momentul în care acesta a ajuns în casă.
El a anunțat imediat Poliția, iar femeia a fost transportată la spitalul din Hârșova și apoi transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a primit îngrijiri medicale.
La două luni de la comiterea tâlhăriei, George Cristian Ene, Vasile Saviuc, Marian Alexandru Lupu și Mihai George Sîntion au fost capturați în urma intervenției luptătorilor de la DIAS, care au efectuat mai multe percheziții în Hârșova, Valu lui Traian, Dorobanțu și Constanța.
Anchetatorii susțin că Ene și Saviuc au sustras dintr-un seif, care se afla în casă, 720.000 de lei și 140.000 de euro, după ce au agresat-o pe Adriana Socaci.
Agresorii purtau cagule și au amenințat-o pe femeie cu o sabie, după care au lovit-o și au legat-o de calorifer fugind cu banii.
La plecare, tâlharii erau așteptați într-un autoturism de Lupu și Sîntion.
Suspecții știau de existența banilor după ce unul dintre ei zugrăvise apartamentul din Hârșova, însă creierul operațiunii ar fi fost Saviuc, care este cercetat în mai multe dosare pentru fapte asemănătoare.
Prejudiciul nu a fost deocamdată recuperat, dar se pare că tâlharii nu au cheltuit toți banii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4 secunde