Felix Stroe a dispus comisie de anchetă în cazul accidentului de muncă în care și-au pierdut viața trei muncitori

397
1
Felix Stroe a dispus comisie de anchetă în cazul accidentului de muncă în care și-au pierdut viața trei muncitori - stroe-1509814097.jpg

Articole recomandate

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dispus instituirea imediată a unei comisii de anchetă în cazul accidentului de muncă în care și-au pierdut viața trei muncitori care lucrau la podul feroviar dintre stațiile Petroșani și Banița, potrivit reprezentanților Ministerului Transporturilor.


De asemenea, săptămâna viitoare vor începe verificări privind normele de securitate a muncii la toate șantierele în care se execută lucrări ce aparțin Ministerului Transporturilor, transmite Agerpres.ro.

"Ministrul Transporturilor a dispus instituirea imediată a unei comisii de anchetă conduse de secretarul de stat, Ninel Cercel. Acesta a plecat deja la fața locului pentru a analiza cauzele în care s-a produs accidentul de la Petroșani și pentru a dispune măsuri în consecință. Cercetarea cauzelor se va face în comun cu celelalte instituții abilitate ale statului. De asemenea, s-a hotărât ca în cursul săptămânii viitoare să se verifice toate șantierele în care se execută lucrări ce aparțin Ministerului Transporturilor în ceea ce privește normele de securitatea muncii", se precizează într-un comunicat al MT.

Sâmbătă, în jurul orei 12:30, în timpul unor lucrări care se desfășurau la un pod feroviar situat între stațiile Petroșani-Banița, a avut loc un accident de muncă, trei oameni fiind îngropați sub un mal care s-a surpat.

Potrivit inspectorului șef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, cei trei muncitori au decedat.

"Din păcate, cele trei victime au decedat. Cei trei muncitori executau o lucrare la un pod al CFR, când au fost surprinși de prăbușirea unui mal de pământ. În cauză vom deschide o anchetă pentru accident colectiv de muncă", a explicat inspectorul șef al ITM Hunedoara.

Conform unui comunicat al CFR Infrastructură, lucrările la podul respectiv sunt incluse în programul de reabilitare poduri-podețe, lot RCF Timișoara, din finanțare europeană. Firma care executa lucrările este Sc Confer Grp/ Sc Radaria. Termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2017.

Lucrările se executau pe firul II, traficul feroviar fiind operațional doar pe firul I.



Comentează știrea

europeanu
4 noiembrie 2017
Hotii la parnaie !

ninel cercel e ruda cu felix si nu e tigan doar ma-sa si tac-so.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0558 secunde