Fără aglomerație pe drumul spre mare! Cum pot plăti șoferii taxa de pod de la Fetești

2404
2
Fără aglomerație pe drumul spre mare! Cum pot plăti șoferii taxa  de pod de la Fetești - taxadepod-1430325463.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, șoferii care trec peste Dunăre pe podul de la Fetești - Cernavodă pot achita anticipat tariful de trecere astfel încât să nu mai fie nevoiți să oprească la stația de taxare.

Autoritățile au introdus posibilitatea de a plăti anticipat taxa de trecere pentru folosirea podului. Acest lucru se poate face atât prin SMS, cât și în benzinării. Momentan, această tarifare electronică este aplicabilă doar pentru acest pod, urmând ca, în viitor, să se extindă și în cazul altora. Introducerea tarifelor electronice este o măsură luată de Guvern pentru a rezolva problema ambuteiajelor care se creează, de obicei, la stația de taxare, mai ales în perioada de vară.

"Având în vedere traficul intens (4.000 de vehicule/oră până la 50.000 de vehicule/zi) înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la stația de taxare de la podul Fetești, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei", au precizat reprezentanții Executivului.

Începând de astăzi, șoferii care vor plăti electronic tariful de trecere peste pod vor putea trece barierele fără să mai oprească, folosind benzile doi și trei. În această situație, plata se va face fie anticipat, fie cel târziu până în ora 24.00 a următoarei zile de după trecere, prin SMS sau în benzinării. Șoferii care nu se vor conforma noilor reguli trebuie să fie atenți! Nimeni nu va scăpa, iar sancțiunile pot ajunge până la 1.800 lei.

Amenzile pentru neachitarea tarifului de trecere vor fi valabile începând cu data de 8 mai. Totuși, prima bandă rămâne în continuare cu barieră și plată în numerar.

"Camerele video ANPR identifică trecerea aplicând o marcă temporală și coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenție, urmând a se întocmi un proces-verbal de constatare a contravenției", explică reprezentanții CNADNR.

Cum plătești prin SMS

Pentru plata taxei prin SMS, șoferii vor urma următorii pași: vor transmite prin SMS la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone) numărul de înmatriculare al vehiculului și tipul acestuia. În continuare, conducătorii auto vor primi un SMS prin care vor fi informați că dovada plății tarifului de trecere va fi emis pentru datele furnizate. Șoferii trebuie să confirme prin SMS emiterea plății, după care vor primi un SMS de confirmare cu următoarele informații: seria peajului, numărul de înmatriculare al vehiculului, tipul vehiculului, data expirării valabilității peajului.

În afară de plata prin SMS, de astăzi va exista și posibilitatea achitării tarifului de trecere în benzinăriile OMV, Petrom, Rompetrol și Mol, pentru una, două sau 20 de treceri. 

Comentează știrea

st3fun
30 aprilie 2015
tarif

Nu a vorbit nimeni despre tariful sms-rilor

justitiarul
30 aprilie 2015
logic

Daca trimiti sms cu marca si felul autoturismului oare nu e logic ?! Iti incaseaza cat platesti si la bariera . Iar pentru tariful la nr respectiv iti dai seama ca e tarif normal ...adica pentru cei care au sms-uri gratuite E GRATUIT !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.646 secunde