Falsificatori de monedă, trimiși în judecată

286

Articole de la același autor

Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au finalizat cercetarea și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ion Grigore, de 60 de ani, din Constanța, Vasile Mihai Pandele, de 19 ani, și a minorului Radu Gabriel Buzoianu, de 17 ani, ultimii doi din Năvodari, pentru comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă sau de alte valori și falsificare de valori străine.
Conform anchetatorilor, poli-țiștilor le-au parvenit informații că Ion Grigore deține o cantitate mare de bancnotă contrafăcută românească și străină, pe care intenționează să o pună în circulație. Pe fir a intrat un polițist sub acoperire, autorizat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța să cumpere banii falși. La prima întâlnire, care a avut loc pe 24 martie, investigatorul sub acoperire a cumpărat de la Ion Grigore suma de 4.100 de lei, compusă din bancnote contrafăcute. Trei zile mai târziu, polițistul a cumpărat de la aceeași persoană 5.000 de dolari falși, iar Ion Grigore a fost prins în flagrant.
Cercetările au scos la iveală faptul că banii erau falsificați de doi tineri, Radu-Gabriel Buzoianu și Vasile-Mihai Pandele, amândoi din Năvodari. Adolescenții se foloseau de apartamentul unei rude a lui Pandele pentru a-și desfășura activitatea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1627 secunde