Expoziție de tehnică de intervenție ISU, în Parcul Arheologic din Constanța

Miercuri, 27 Februarie 2019
297
Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" îi invită pe constănțeni, astăzi, de la ora 11, în Parcul Arheologic din Constanța la o expoziție inedită de tehnică de intervenție. Evenimentul este organizat cu ocazia aniversării a 86 ani de atestare documentară a Protecției Civile în România. Expoziția va avea loc în zona dintre monumentul Victoriei și strada Traian.
"Acest moment este un prilej de retrospectivă a activităților desfășurate de-a lungul timpului, în misiunile de salvare a cetățenilor amenințați de conflagrații militare, calamități naturale și alte catastrofe", explică reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea".


Anual, la 28 februarie, rememorăm momentului istoric când, prin "Înalt Decret Regal nr. 468" Regele Carol al Il-lea aprobă "Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene", care consfințește reînființarea Apărării Pasive din România și constituirea primelor structuri de protecție civilă din țara noastră.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3345 secunde