€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:

Explozie la o sondă Romgaz. Un angajat a murit

Ştire online publicată Vineri, 20 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
O explozie neurmată de incendiu s-a produs, vineri, la sonda 25 Chedea, aparținând SC.ROMGAZ, în localitatea Cechești, județul Harghita. O persoană a fost rănită, mai multe echipaje de pompieri deplasându-se la fața locului. În urma rănilor, angajatul companiei a murit la spital.


Romgaz a anunțat că muncitorul care a murit în urma exploziei care s-a produs la sonda din județul Harghita a murit în urma rănilor suferite. El era operator de extracție și efectua refularea apelor reziduale din separatorul subteran, către bazinul colector.


Compania a precizat că deflagrația a avut loc la separatorul subteran, în perioada următoare urmând a se stabili cauza exploziei și valoarea pagubelor produse.


„Astăzi, 20 iulie, în jurul orei 9.30, s-a produs o explozie a separatorului subteran, explozie care sa soldat cu rănirea unui operator de extracție, care efectua conform sarcinilor de serviciu, refularea apelor reziduale din separatorul subteran, către bazinul colector. Au fost alertate imediat echipajele de intervenție, iar o ambulanță a Spitalului Cristuru Secuiesc s-a deplasat de urgență la fața locului. Pacientul a fost transportat la spital, iar după primele investigații s-a constatat că este nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, fapt pentru care a fost solicitat elicopterul “SMURD- MURES” pentru preluarea și transportarea victimei la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg.Mureș. Victima se afla în stare de inconstiență și s-a încercat resuscitarea acesteia, fără a raspunde însa la stimuli. Din păcate, deși au fost depuse toate eforturile de către personalul medical, acesta nu a mai putut fi salvat. Compania Romgaz este alături de familia îndurerată și transmite în aceste momente de doliu, sincere condoleanțe. Urmează ca în perioada următoare să se investigheze cauzele care au dus la producerea incidentului și să se facă o evaluare a pagubelor de natură materială provocate”, se arată în comunicatul Romgaz.


Reprezentanții ISU Harghita au anunțat, vineri, că o explozie neurmată de incendiu s-a produs la sonda 25 Chedea, aparținând SC.ROMGAZ, în localitatea Cechesti.


La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri de la Detașamentul Odorhei și o ambulanță SAJ cu medic.


Din primele informații, o persoană este rănită, dar nu se cunoaște stare ei. 


La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD, însă din cauza condițiilor meteorologice acesta nu a putut interveni. 


Sursa: digi24.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7138 secunde