Explozie în mina Uricani: Cel puțin patru victime

146
Explozie în mina Uricani: Cel puțin patru victime - mina-1509349725.jpg

Articole recomandate

O explozie s-a produs, luni dimineață, în subteranul minei Uricani. Din primele informații obținute de Raed Arafat la Realitatea TV este vorba de patru victime, dintre care una este dată dispărută, o altă persoană este rănită foarte grav, iar două sunt rănite ușor. De asemenea, conform acestuia, s-a vorbit și despre a cincea persoană rănită, însă este vorba de un salvator căruia i s-a făcut rău în subteran. 


Ministrul Energiei se deplasează în acest moment către Uricani.

Toma Petcu a afirmat, la Realitatea TV, că operațiunea de salvare este în curs de desfășurare.


Patru mineri au fost surprinși de o explozie la Mina Uricani, din Valea Jiului. Dintre aceștia, trei au suferit leziuni și au ajuns la spital.

Trei persoane au fost transportate la spital. A patra persoană este încă căutată, a anunțat Raed Aradaf, la Realitatea TV.

Conform acestuia, două elicoptere sunt pregătite pentru a prelua minerii răniți, dacă va fi nevoie de acest lucru.

Cei patru mineri sunt din Petrila, aceștia fiind transferați la Uricani după ce mina Petrila a fost închisă. Aceștia efectuau lucrăru de închidere.

Operațiunea de salvare este în curs.

Mina Uricani este programată să fie închisă în această toamnă.

Pe 5 octombrie, trei mineri au fost prinși în subteran în urma unei surpări într-o galerie la Mina Lupeni, Valea Jiului. Dintre aceștia, doi a murit.

Cele mai tragice accidente miniere din țara noastră au avut loc la 29 noiembrie 1980, în mina Livezeni din Valea Jiului când o explozie în subteran a ucis 53 de persoane, și la 2 noiembrie 1972, la mina Uricani, când o explozie a ucis 43 de persoane.

Un alt accident la mina Uricani a avut loc pe 5 februarie 2011, când cinci mineri au murit în subteranul minei Uricani, cel mai probabil din cauza unei explozii ca urmare a unei acumulării de gaz metan. Aceștia, un inginer și patru electricieni, lucrau la depanarea unui transformator electric.

Pe 22 mai 2004, doi mineri au murit, iar alți doi au fost răniți într-un accident colectiv de muncă produs în subteranul Minei de la Uricani din cadrul Companiei Naționale a Huilei Petroșani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0694 secunde