EXPLOZIE DEVASTATOARE ÎN CEHIA! CINCI ROMÂNI SE NUMĂRĂ PRINTRE CELE ȘASE VICTIME

272
EXPLOZIE DEVASTATOARE ÎN CEHIA! CINCI ROMÂNI SE NUMĂRĂ PRINTRE CELE ȘASE VICTIME - zjg2odjjngu4otnkodazmgyxzgmzzdy3-1521789760.jpg

Articole recomandate

Cinci români se numără printre cele șase persoane care au murit în explozia de la o uzină chimică din Cehia. Președintele Iohannis și premierul Dăncilă transmit mesaje de condoleanțe și cer demersuri de urgență pentru familiile victimelor.


Cinci dintre cele șase persoane care au murit în explozia produsă joi la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind români, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă au transmis, vineri dimineață, mesaje de condoleanțe și spun au solicitat să fie făcute de urgență toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor să primească asistența de care au nevoie.


Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei României în Cehia de la autoritățile locale, trei din cele șase persoane decedate în urma accidentului au fost identificate ca fiind cetățeni români, iar consulul din cadrul Ambasadei României la Praga a mers în localitatea respectivă pentru a solicita autorităților competente detalii suplimentare și pentru a acorda asistență de specialitate.


MAE mai spune că misiunea diplomatică a făcut demersurile necesare pentru identificarea și notificarea familiilor cetățenilor români decedați, iar ancheta autorităților locale cu privire la acest incident este în curs de desfășurare.


Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanțe familiilor celor trei români, potrivit news.ro.


"Președintele Klaus Iohannis își exprimă profundul regret că cetățeni români au căzut victime ale acestui accident. Președintele României transmite condoleanțe și este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care și-au pierdut viața în acest tragic accident și urează însănătoșire grabnică celor răniți", arată Administrația prezidențială, precizând că președintele Iohannis a solicitat autorităților române să facă de urgență toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetățeni români să primească asistența de care au nevoie.


La rândul său, premierul spune că este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgență. "Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia și-au pierdut viața mai multe persoane, între care și cetățeni români. Transmit întreaga mea compasiune și solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgență și a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetățenilor români să primească asistența consulară de care au nevoie", a transmis, vineri dimineață, premierul Viorica Dăncilă.


Șase persoane și-au pierdut viața, joi, în urma unei explozii produse la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0962 secunde