Exercițiul "Sea Shield 19". Misiune specială la bordul fregatei "Regele Ferdinand"

342
Exercițiul
Forțele Navale Române participă, în această săptămână, la exercițiile militare "Sea Shield 19" în incinta porturilor Constanța și Mangalia. 


Începând de luni, 8 aprilie, navele militare au pus în aplicare scenariul fictiv al exercițiilor, antrenând în cadrul acestuia aproximativ 2.200 de militari. În aceeași zi, au fost executate manevre navale, precum și treceri printr-un canal dragat, acțiuni de respingere a atacului unor ambarcațiuni rapide ostile, precum și trageri cu sistemele de artilerie de la bord. 
Ieri, în cadrul aceleași activități, au avut loc secvențe de luptă împotriva amenințărilor aeriene și de respingere a atacului aviației inamice, care sunt asigurate, din aer, de către aeronave militare ale forțelor aeriene și forțelor navale române, iar pentru astăzi sunt preconizate secvențe de luptă împotriva amenințărilor submarine. 


Bulgaria, Polonia și SUA au trimis ofițeri în statul major al exercițiului, Grecia a trimis o echipă mobilă de instructori de la Centrul NATO de Instruire pentru Operații de Interdicție Maritimă, Turcia a trimis o echipă de observatori de la Centrul de Excelență pentru Operații de Securitate Maritimă. În ultima zi a Exercițiului "Sea Shield 19", nivelul de complexitate al activităților de instruire în cadru multinațional va fi completat cu o secvență a Exercițiului NATO în domeniul medical "Vigorous Warrior 19", care vizează modalitățile de intervenție și de acțiune pentru situații de evacuare medicală de pe mare. 


Cele două exerciții multinaționale majore vor fi realizate, în premieră, în portul militar Constanța, vineri, 12 aprilie, când va fi simulată acordarea asistenței medicale în cazul producerii unui accident cu victime multiple, la bordul fregatei "Regele Ferdinand". Evacuarea de la bordul navei se va realiza pe cale aeriană, iar caracterul interdepartamental și interinstituțional va fi pus în evidență de către structurile medicale specializate ale Forțelor Navale Române, ale Direcției Medicale, ale Departamentului pentru Situații de Urgență, ale Centrului NATO de Excelență pentru Medicină Militară din Ungaria, precum și ale Comandamentului Maritim Aliat al NATO. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3128 secunde