Exercițiu româno-canadian, la Mihail Kogălniceanu

Ştire online publicată Marţi, 08 Martie 2016. Autor: Sorin HULUBEI
Ceremonia de deschidere a exercițiului aerian româno-canadian care se desfășoară în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu a avut loc ieri în prezența șefului Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, a ambasadorului Canadei la București, Joanne Lemay, și a comandantului Diviziei 1 Canadiană, generalul-maior Dean Milner. Generalul Ciucă a subliniat importanța cooperării dintre armatele României și Canadei atât la nivelul forțelor aeriene, cât și la cel al forțelor terestre și navale. „Prin activitățile de instruire planificate în acest an vom exersa procedurile comune în facilitățile de instruire avute la dispoziție, concomitent cu menținerea unei prezențe persistente a trupelor NATO la granița sud-estică a Alianței”, a declarat Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General. În acest an sunt planificate aproximativ 120 de exerciții multinaționale, atât în țară cât și peste hotare. 200 de militari din Forțele Aeriene Române, cu aeronave MiG-21 LanceR și IAR-330 Puma, desfășoară, în perioada 1 martie-10 aprilie, antrenamente specifice împreună cu un detașament format din aproximativ 100 de militari cu patru aeronave de tip CF-18 Hornet aparținând Forțelor Aeriene Regale Canadiene.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7813 secunde