Exercițiu de combatere a migrației ilegale, organizat la Constanța

220
1
Exercițiu de combatere a migrației ilegale, organizat la Constanța - exercitiu-1507298184.jpg

Articole de la același autor

Vineri, la Constanța, Garda de Coastă a participat la un exercițiu demonstrativ organizat, în cadrul cursului "Challenges of securing maritime areas for the European Union", de către Colegiul Național de Afaceri Interne (CNAI) din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare (ESDC) de pe lângă Consiliul UE.


Exercițiul a avut ca scop creșterea nivelului de cooperare operativă între structurile Ministerului Afacerilor Interne, prin punerea în aplicare a procedurilor standard de operare pentru gestionarea unei situații de criză generate de un aflux de imigranți în zona litoralului Mării Negre. De asemenea, în cadrul simulării s-a pus accent pe verificarea modului de integrare a capacității operaționale ale structurilor cu atribuții


pentru combaterea migrației ilegale și verificarea în teren a modului de cooperare și sincronizare al activităților desfășurate potrivit competențelor.


Activitatea s-a desfășurat sub forma unui exercițiu de combatere a migrației ilegale pe Marea Neagră, care a constat în identificarea unei nave cu migranți care se îndrepta dinspre coastele Turciei spre țărmul românesc, intervenția operativă pentru salvarea persoanelor aflate în pericol, identificarea traficanților și derularea operațiunilor de debarcare, acordare de îngrijiri medicale, identificare și amprentare.


În cadrul exercițiului, Poliția de Frontieră Română a participat cu trei mijloace de mobilitate navală aflate în dotarea Gărzii de Coastă – o navă maritimă de intervenție proiect Shaldag MK 4, o navă maritimă de remorcaj și salvare proiect SRS 405 și o ambarcațiune din clasa 4 din dotarea G.N. Constanța. Pe întreaga perioadă a derulării exercițiului, activitatea a fost coordonată de către Centrul Operațional S.C.O.M.A.R. (Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra), aflat la sediul Gărzii de Coastă.


Comentează știrea

Liviu Burebista
7 octombrie 2017
praf in ochi

Bai Cuget Liber , voi ne credeti pe toti prosti? Ce exercitii de combatere a migratiei ilegale! Acestea sant antrenamente, pentru aducerea teroristilor musulmani in Romania. Voi nu vedeti ca in Europa, asistam la un proces dirijat de schimbare a populatiei. Europa de vest si de nord, este deja sub acupatie musulmana. In tarile Europei occidentale nu mai are nimeni curajul sa spuna ceva critic la adresa musulmanilor , ca imediat esti catalogat ca ; rasist, fascist, nazis si ca faci ura de rasa. De ex. in Suedia daca spui ceva critic cu privire la asa zisi migranti, te alegi cu dosar penal . Pedepsele sant de la cateva luni pana la 4 ani . Numai in perioada comunista existau asemenea legi. Comunismul a reinviat odata cu crearea UE. In 1989 am crezut ca am scapat de comunism, dupa care ne-am aruncat cu un entuziasm vecin cu nebunia, in bratele noului comunism care se cheama Uniunea Europeana.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.496 secunde