€ 4.7619
£ 5.4653
$ 4.1988

Mai multe ştiri online:

Exerciții militare de amploare pe litoral cu 1.200 de soldați români și americani

Ştire online publicată Joi, 16 Martie 2017. Autor: Sorin HULUBEI
Aproximativ 1.200 de militari români și americani vor participa la Exercițiul bilateral româno-american Spring Storm 17, organizat de Forțele Navale Române, în perioada 16-22 martie în raioane maritime ale Mării Negre și în zona de litoral de la Capul Midia. Exercițiul cuprinde acțiuni complexe de apărare a litoralului românesc și a zonelor urbane, cu sprijin naval, terestru și aerian.


Sâmbătă, 18 martie, sunt pro-gramate secvențele de debarcare a detașamentelor de infanteriști marini români și americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall (LSD-50). Pe mare, forțele de debarcare vor fi atacate de navele purtătoare de rachete Zborul și Lăstunul, iar fregata Regele Ferdinand, cor-veta Contraamiral Macellariu și dragorul maritim Slt. Lupu Dinescu vor simula sprijinul ac-țiunilor de desant și de respingere a atacului. Secvențele aeriene vor fi asigurate de două avioane MIG 21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române.


La manevre mai participă un elicopter Puma Naval, o ambarcațiune rapidă pentru scafandri, un detașament de scafandri EOD și o companie a Batalionului 307 Infanterie Marină. În plus, Forțele Aeriene Române asigură un elicopter Puma și un avion SPARTAN C 27, Forțele Terestre trimit un pluton de infanterie, două transpor-toare blindate de recu-noaștere, iar Garda de Coastă intervine cu o navă de patrulare. Partenerii americani participă și cu o companie de infanterie marină și o echipă de suport logistic a Forțelor Navale ale SUA din Europa.


Luni, 20 martie, sunt programate lansări de rachete antiaeriene STINGER, trageri cu obuziere de 82 mm și cu armamentul de infanterie, în Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) de la Capul Midia. Obiectivul principal al Exercițiului SPRING STORM 17 este creșterea interoperabilității dintre militarii români și americani, precum și perfecționarea deprinderilor militarilor în conducerea și executarea unei operații întrunite amfibii. Exercițiul face parte din Planul de activități al Parteneriatului strategic româno-american și se înscrie în cadrul măsurilor NATO de asigurare a securității colective a aliaților în zona Mării Negre.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 20 februarie Foto : Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit! 12560 vizite, 0 comentarii Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit!
Cultură-Educație
marti, 19 februarie Foto : ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei! 2785 vizite, 0 comentarii ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei!
Actual
luni, 18 februarie Foto : VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător!  A NINS CU FULGI NEGRI 1629 vizite, 0 comentarii VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător! A NINS CU FULGI NEGRI
Economie
ieri, ora 23:06 Foto : Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța? 948 vizite, 0 comentarii Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.0268 secunde