Exemplu de urmat! A predat polițiștilor câteva sute de lei găsite pe stradă

231
Exemplu de urmat! A predat polițiștilor câteva sute de lei găsite pe stradă - exemplude-1508947425.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu două zile, în jurul orei 18.00, la sediul Secției 5 Poliție Constanța s-a prezentat o femeie în vârstă de 36 de ani, domiciliată în municipiul Constanța, care a sesizat faptul că a găsit, pe trotuarul unei străzi din Constanța, suma de 450 de lei. Suma de bani a fost predată pe bază de proces verbal, urmând ca polițiștii constănțeni să efectueze procedurile pentru identificarea persoanei păgubite. Reprezentanții Poliției constănțene au adresat mulțumiri femeii în cauză pentru simțul civic de care a dat dovadă.


Puțini știu, însă, că cei care nu adoptă un comportament ca cel al femeii și își însușesc banii găsiți pot primi o amendă sau, mai rău, pot ajunge în spatele gratiilor. Potrivit articolului 243 din Codul Penal, "fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă". 


De asemenea, cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5556 secunde