Executare silită sau muncă în folosul comunității pentru șoferii care NU PLĂTESC AMENZILE

114
Executare silită sau muncă în folosul comunității pentru șoferii care NU PLĂTESC AMENZILE - politiefiltru39-1372259215.jpg
Proiectul de lege care prevede că șoferii români nu vor mai putea ignora amenzile primite în alte state UE, pentru că polițiștii își vor interconecta registrele rutiere la nivelul UE, modifică și legea românească privind amenzile, stabilind o procedură clară.




Șoferii nu vor mai putea fenta atât de ușor amenzile primite pentru încălcarea regulilor de circulație, pentru că vor primi plicul cu procesul-verbal la domiciliu și vor fi obligați să semneze confirmarea de primire. Dacă refuză acest lucru, șoferii rău-platnici vor fi executați silit de către Fisc, iar dacă și această metodă eșuează, ei vor fi trimiși în judecată și vor putea fi condamnați la muncă în folosul comunității. Șoferii străini vor putea achita amenzile și la ieșirea din România, în punctele de trecere a frontierei, potrivit Gândul.info.


Pe de altă parte, Poliția va fi obligată să trimită amenzile în maximum 2 luni de la constatare, altfel acestea se prescriu. Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne, care reglementează cooperarea polițienească în domeniul rutier, la nivel UE, scrie realitatea.net. Modificarea vine în contextul în care gradul de colectare a amenzilor privind contravențiile la Codul Rutier este la un nivel ridicol în România, de aproximativ 25%, ceea ce prejudiciază bugetele locale de un venit important.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3492 secunde