Executanții lui Sergiu Băhăian, morți în condiții dubioase

1155
Executanții lui Sergiu Băhăian, morți în condiții dubioase - sergiubahaian-1351586829.jpg

Articole de la același autor

Nu avea decât 22 de ani și era deja condamnat la tot atâția ani de pușcărie. Este vorba de Adrian Grigoraș, judecat pentru că, alături de Valentin Șlepac, ar fi comis mai multe crime, la Constanța, la comanda lui Sergiu Băhăian, pentru a "îngropa" astfel numeroase dosare de evaziune fiscală cu prejudicii de sute de mii de euro. 



Într-un mod cât se poate de ciu-dat, în cursul săptămânii trecute, Grigoraș, care se afla în Peniten-ciarul Rahova, a leșinat în timpul activităților sportive și a decedat, la scurt timp, sub ochii medicilor de la spitalul aceleiași unități de detenție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Rahova, comisar de penitenciare Gabriela Livadariu, la data de 24 octombrie, în jurul orei 14,20, în timp ce alerga pe terenul de fotbal, lui Adrian Grigoraș i s-a făcut rău și a leșinat. "A fost transportat la cabinetul medical, iar apoi la Spitalul Penitenciar Rahova, dar la ora 14,50 s-a constatat decesul", ne-a mai spus reprezentanta penitenciarului.

El nu era înregistat în evidențele închisorii cu probleme de sănătate. Comisarul Gabriela Livadariu ne-a mai spus că Grigoraș fusese transferat la Rahova de la Penitenciarul Poarta Albă în luna iulie 2012, iar asta pentru că dosarul în care era judecat pentru crimele comise ajunsese pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, în vederea judecării recursului, ce, de altfel, are o nouă înfățișare la data de 31 octombrie.

În urmă cu un an, prietenul și complicele Șlepac, a murit… tot în penitenciar

Interesant este faptul că dece-sul lui Grigoraș vine la un an de când complicele său, Valentin Șlepac, a murit tot în spatele gratiilor, dar în Spitalul Penitenciar Jilava. Starea de sănătate a lui Șlepac se înrăutățise în luna septembrie 2011, când a fost internat în spitalul penitenciar de la Jilava, iar la data de 21 octombrie, la orele prânzului, el a decedat.

Șlepac fusese condamnat la închisoare pe viață. Atât el, cât și Grigoraș, au declarat, constant, în fața judecătorilor constănțeni că ar fi comis crimele la comanda lui Sergiu Băhăian.

Extrem de interesant este faptul că deși divergențele și opiniile lor vizavi de aceeași faptă erau atât de diferite, iar Băhăian a acuzat în mod constant că cei doi ar fi încercat să arunce responsabilitatea pe umerii săi, în Penitenciarul de la Rahova, după cum ne-au declarat chiar reprezentanții închisorii, cei doi inculpați se aflau în aceeași celulă. Cu toate acestea, nu ar fi existat vreo sesizare cu privire la vreun conflict între cei doi.

Potrivit RTV, rudele au povestit că Adrian Grigoraș, cu câteva zile înainte a muri, i-ar fi transmis lui Sergiu Băhăian: "să ai grijă și de mine dacă ieși. Dacă nu, voi spune tot ce s-a întâmplat".

Lucru cert este că, iată, instanța nu a apucat să dea o hotărâre definitivă și irevocabilă în acest dosar, iar doi dintre "pionii principali" au murit în spatele gratiilor. Până la urmă, ancheta procurorilor se baza mai mult pe probe indirecte în ceea ce îl privește pe Sergiu Băhăian, respectiv pe declarațiile lui Valentin Șlepac și Adrian Grigoraș, care au avut parte de o moarte rapidă chiar în spatele gratiilor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare în acest dosar și ce sentință vor da magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Regizorul morții"

La începutul lunii iulie 2010, procurorii DIICOT Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Sergiu Băhăian, denumit și "Regizorul morții", bărbatul acuzat că, la finele anului 2007, alături de Valentin Șlepac, ar fi inițiat un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat și alte persoane, cu scopul de a înșela mai multe societăți comerciale. Ei foloseau drept "paravan" alți indivizi, care erau făcuți patroni peste noapte, și apoi omorâți, pentru ca anchetatorii să nu ajungă vreodată la adevărații "capi" ai rețelei. Șlepac a fost ajutat îndeaproape de Adrian Grigoraș, un tânăr, pe atunci, de 19 ani. Cei doi, potrivit propriilor declarații, nu făceau decât să execute ordinele lui Băhăian.

Valentin Șlepac și Adrian Grigoraș i-au omorât, în ordine cronologică, pe Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu și Petrică Captalan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5704 secunde