EXCLUSIV - Sondaj de opinie pe Constanța / Cine să-l bată pe Mazăre?

9556
57
Alegerile locale din acest an se anunță o bătălie pierdută din start pentru opoziția constănțeană. Rătăciți mai degrabă în intrigi interne de partid, răzbunări și polițe plătite infantil, cei ce se erijează sus și tare ca opozanți vehemenți ai administrației Mazăre&Constantinescu par a fi rupți de realitate, dar și de electorat.

În lipsa unor adversari redutabili, clica pesedistă din Constanța defilează în uniformă și pas nazist spre câștigarea unei noi campanii electorale. Din însorita și îndepărtata Brazilie sau chiar din intersecția "adormirii" de la Capitol, Mazăre și Constantinescu pot câștiga alegerile chiar și prin neprezentare.

În urma unui sondaj de opinie efectuat de echipa sociologului Simona Niculae, la comanda Cuget Liber, în perioada 15 - 22 decembrie 2011, pe un număr de 500 de subiecți din municipiul Constanța, cu o marjă de eroare plus-minus 4,5%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale Mazăre și Constantinescu ar câștiga detașat, iar USL ar controla autoritar atât Consiliul Local Constanța cât și Consiliul Județean.

Astăzi ne vom opri atenția doar asupra bătăliei pentru Primăria Constanța, urmând ca vineri să expunem rezultatele sondajului și în ceea ce privește Consiliul Județean.

Gigi Chiru - 3,3%

Potrivit sondajului de opinie, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Radu Mazăre și USL sunt favoriții electoratului cu 89, respectiv 63% din intențiile de vot. PDL înregistrează 21,6% din totalul intențiilor de vot, deși, în acest moment, nu are desemnați, în mod oficial și public, candidați pentru funcțiile de primar și președinte al Consiliului Județean. "Probabil că și din acest motiv, o parte din electo-ratul PDL declară că ar vota cu Radu Mazăre, politician cu o bună imagine în rândul unei în-semnate părți a electoratului. Este de așteptat ca, odată cu începerea cursei electorale și a desemnării can-didaților, intențiile de vot pentru Radu Mazăre să înregistreze o scădere de la nivelul de 89% măsurat în prezent. În același timp, desfășurarea concomitentă a alegerilor locale și a celor parlamentare va introduce factori ce vor modifica opțiunile și comportamentul de vot. Noutatea alegerii de către electorat a președintelui Consiliului Județean, recent legiferată, se reflectă într-o rată mare a non-răspunsurilor la întrebarea privind votul - 49%", spune sociologul Simona Niculae .

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pen-tru funcția de primar, 56,2% din respondenți au indicat Radu Mazăre, 2,1% Gigi Chiru, 1,3% Anca Boagiu, 1,2% Claudiu Palaz, 0,8% Sever Voinescu, 0,5% Victor Manea, 0,4% Tudor Chesoi, 0,4 alții. Foarte important, 29,2% au spus că nu știu încă, în timp ce 7,7% nu ar vota.

Însă, excluzând din analiză pe nehotărâți și pe cei care nu ar vota, din totalul celor care au exprimat o opțiune de vot, 89,1% ar vota cu Radu Mazăre, 3,3% cu Gigi Chiru, 2,1% cu Anca Boagiu și 2% Claudiu Palaz.

Partidul lui Dan Diaconescu ar intra în Consiliul Local

Nici la nivel de vot pe partide lucrurile nu ar da semne că s-ar putea schimba prea mult, sondajul de opinie indicând faptul că și în următorii patru ani gașca pese-distă de la malul mării ar putea controla orașul.

La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Local, dvs cu ce partid ați vota?" 30,7% dintre respondenți au indicat USL, 10,5% PDL, 3,2% PP-DD, iar 2,3% PRM. De asemenea, 14,4% dintre respondenți au declarat că nu ar vota, iar procentul non-răspunsurilor a fost 36,9%.

Excluzând însă din analiză nehotărâții și persoanele care au declarat că nu ar vota, USL înregistrează 63% din totalul intențiilor de vot, PDL 21,6%, PP-DD 6,6%, PRM 4,6%, iar UNPR 1,7%.

Cum trebuie să fie primarul

Conform sondajului de opinie realizat la comanda Cuget Liber, "cinstea" și calitatea de "bun conducător" au fost considerate calități importante pentru viitorul primar de către 92,3%, respectiv 91,7% dintre subiecți, urmate de preocuparea pentru atragerea de fonduri europene (86,1%) și spriji-nul unui partid puternic (73,7%).

Independența politică și înfăți-șarea sunt considerate importante de către procente mai mici din electorat (29,7%, respectiv 28,9%). Printre altele, electoratul consideră că viitorul primar trebuie să fie tânăr (47,5%), bogat (52,2%), să aibă o prezență pu-blică plăcută (68,5%) și să facă lucruri bune chiar și în condițiile în care își urmărește propriile interese (71%).

În ziarul de vineri vom prezenta următoarea parte a sondajului. Vom vedea cu câte procente intră atât Nicușor Constantinescu cât și Claudiu Palaz în lupta pentru șefia CJC și câtă încredere are electoratul în politicienii constănțeni. 

Comentează știrea

57 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
Mihai
18 ianuarie 2012
E cam varza treaba cu sondajul

Din 500 vreo 30% nu au raspuns dar cum s-a extrapolat de Mazare a fost urcat la 89? Din ce zone ale orasului sunt restul de aproximativ 350 care au raspuns la telefon? De ce credeti ca au sous adevarul? Mazare nu va Mai castiga alegerile la primarie nu se stie daca va fi Chiru dar se stie sigur ca nu trebuie sa mai VOTAM cu Mazare

ath
18 ianuarie 2012
Cred ca am murit

Nu sunt sigur,dar cred ca am murit.Daca ma scol maine dimineata si nu-l mai vad pe Mazare la televizor, inseamna ca am murit.In primul rand nu-mi dau seama de ce ati apelat la clarvazatoarea Simona,cand pe pamant cea mai tare in vrajeli este Vanesa.Precum in cer asa si pe pamant.Uite ca nu este adevarat.Daca ma uit pe acest sondaj,vad ca absenteismul este de numai 7.7%. Cand traiam,adica in anul 2008 nu s-au prezentat la urne 45% din totalul cetatenilor cu drept de vot.De ce aici se inghesuie lumea la vot? Nu stiu.Inseamna ca am ajuns deja in cer.Aici la noi,Mazare planteaza pomi,culege musetel,uda florile,da de mancare la catei,scarpina pisici,il lauda pe Basescu si este membru pedeleu.Inseamna ca am murit.

Mine
18 ianuarie 2012
Votarea

Cetateni ! Nu va lasati manipulati . La momentul respectiv iesiti la vot. Nu-i lasati sa voteze numai pe alde " mi-a dat , il votez ". Altfel nu este bine sa faceti.

gogu
18 ianuarie 2012
fara

mai este o sansa pentru oras.o supradoza sau un dosar bine "facut" .prin ce fel de telefonie s-au purtat discutiile.s-a folosit "pagini aurii".Pai numai populatia de peste 60 ani mai foloseste telefonia fixa.Iar astia beneficiaza de pachetele lui mazare.

salina
18 ianuarie 2012
Iarasi manipulare

O MARE MINCIUNA.Numai merge. Acest Mazare este tipul nou de DICTATOR nu poate ajunge mai departe .Oriunde te uiti orasul este prost gestionat Tipa cu tupeu de banii risipiti. Dar cine arunca bani pe pontoane in Mamaia pentru propria barca si gasca de bucuresteni. Cine a furat banii Constantei si a facut telegondole , parcuri din beton ci cluburi , cine a distrus Cazinoul, orasul vechi, etc Nu mai tine .Oamenii trebuie sa ejecteze asemenea exemplare care nu pot aduce decat rau unei societati normale.Dar cum romanul isi doreste dictatura este posibil. Au distrus cultura ca sa poata conduce o turma de prosti .Sunt adusi ca oile si puisi sa strige in fata prefecturii ce vor ei. Din pacate au reusit pana acum De acum mai departe trebuiesc inlaturati . MAZARE - CONSTANTINSCU doua rele majore pentru aceasta parte de tara.Toata tara trebuie sa -i inlature pe toti cei ce au facut ori fac parte din structurile politice actuale. Abia acum poate fi pentru Romania REVOLUTIE. In 89 a fost lovitura de stat.Crimele lui Iliescu nu le mai vede nimeni 900 de motri acum trebuiesc venerati prin inlaturarea tuturor profitorilor si securistilor ce au condus tara pana azi.Un tantar anofel si un porc de Ploiesti (este limbajul pe care-l folosesc si si-l merita) nu au ce cauta in viata politica.Iar presa , care a vulgarizt aceasta tara si a contribuit din plin la marlanizarea ei , trebuie radical sa-si schimbe atitudinea , altfel ajungem mai rau decat suntem.

1946 si 2012=diktatura
18 ianuarie 2012
Recunoastere,Novaia Dobruja

Zice un "ante...::cetateni nu va lasati manipulati... Bai,cetatene:Novaia Dobruja(cuget liber) e ziarul de propaganda al lu` Palazu Mic(claudiu) si a lu` Jiji l`amorozo(chiru),adica al portocaliilor.Daca si ei afirma acest lucru-sigur nu va manipuleaza.Vorba bishnitzarului de la TroCoceni:daca nu va place ,mutati-va(el zice,in alta tara)

jjhh
18 ianuarie 2012
Bravo Radu Mazare

Bravo mazare. Ce mai zice chiru acum??? pdl va ajunge la groapa de gunoi a istoriei pt raul facut romanilor. Iata ca rahatul bok a avut dreptate cand a spus ca in 2012 "vom culege roadele masurilor dure dar sanatoase". Da mai papagalule, veti culege roadele. Lumea a iesit in strada iar candidatii vostri la primarii au procente de 1-2%. Astea sunt roadele guvernarii de rahat portocalii!!!

jjhh
18 ianuarie 2012
Bravo Radu Mazare

Bravo mazare. Ce mai zice chiru acum??? pdl va ajunge la groapa de gunoi a istoriei pt raul facut romanilor. Iata ca rahatul bok a avut dreptate cand a spus ca in 2012 "vom culege roadele masurilor dure dar sanatoase". Da mai papagalule, veti culege roadele. Lumea a iesit in strada iar candidatii vostri la primarii au procente de 1-2%. Astea sunt roadele guvernarii de rahat portocalii!!!

mazarin chirulescu
18 ianuarie 2012
hai la lupta cea mare

Constanta este pe mana primarului Mazare,care are toate calitatile mafiotului american,si nu poate fi invins decat de un mafiot mai puternic decat el si doar cu capacitatea de a da pensionarilor si altor categorii saracite mai mult decat da Mazare.O campanie nu se castiga aratand ce ai facut,si PDL nu poate arata asa ceva desi a facut ce trebuie,ci demonstrand CE VEI DA.Mai exista varianta ca toate fortele politice sa se uneasca si sa prezinte un singur candidat,ceea ce practic este imposibil.Oricum,pana la alegeri mai e ceva timp si coalitia PDL mai poate drege busuiocul.

radu nicusor
18 ianuarie 2012
VOTATI RADU MAZARE

VOTATI CEA MAI SCUMPA GIGACALORIE DIN ROMANIA VOTATI CA PLATITI APA DE PLOAIE LA RAJA 10 LEI DE FAMILIE LUNAR VOTATI CA PLATITI LOCUL DE PARCARE CEL MAI SCUMP VOTATI CA PLATITI CEL MAI SCUMP TRANSPORT IN COMUN DIN ROMANIA VOTATI CA PLATITI DIN BUGETUL LOCAL BANII PENTRU PARODIA DE REFERENDUM CE S-A DESFASURAT LA CONSTANTA VOTATI CA TOATA CLICA ROSIE CARE CONDUCE CONSTANTA SA-SI MARESCA AVERILE CACI SUNTEM IN CRIZA DE 2 ANI IAR EI PLING CU LACRIMI DE CROCODIL PE UMERII NOSTRI CONSTANTENI SA IESIM LA VOT SI SA ALEGEM UN PRIMAR CARE SA NU FACA PARTE NICI DIN CIUMA PORTOCALIE DAR NICI DIN STRUTOCAMILA PSD-PNL.SA ALEGEM UN CONSTANTEAN DE AL NOSTRU

57 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3322 secunde