Examenul pentru permisul auto nu se va mai da în Medgidia, Mangalia și Cernavodă, ci doar în Constanța

2820
În urma modificărilor aduse de Ministerul de Interne legislației din domeniul obținerii permiselor de conducere, municipiul Constanța a devenit singura localitate din județ unde se va putea susține proba practică a examenului. Potrivit noilor norme, evaluarea practică (proba de traseu) a cursanților se va face doar în municipiile reședință de județ și doar în celelalte municipii în care există cel puțin o intersecție semaforizată. Cum în Medgidia și Mangalia nu există niciun semafor, cei care locuiesc în aceste localități și în restul județului vor trebui să vină la Constanța pentru a da examenul cu polițistul.
Excepție fac cei care au reușit să dea deja și să promoveze proba teoretică, aceștia urmând să susțină proba practică în Medgidia, Mangalia sau Cer-navodă. Dacă vor pica "traseul", următoarea examinare o vor da la Constanța.
Prin ordin al Prefectului, deja a fost suspendată evaluarea la proba practică în Mangalia, Medgidia și Cernavodă, viitorii pretendenți la permisul de conducere urmând să dea examen la Constanța. Potrivit comisarului șef Romeo Tecău, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Autovehiculelor Constanța, vor exista discuții cu primarii celor două municipii în încercarea de a găsi soluția semaforizării măcar a unei intersecții din oraș. Însă, ținând cont de criza economică și costurile pe care le presupune sistematizarea rutieră a unei intersecții, șansele de realizare sunt minime. Spre exemplu, semaforizarea unei singure intersecții ar costa în jur de 20.000 lei, în timp ce semaforizarea unei simple treceri de pietoni ar costa vreo 8.000 de lei. Până se vor găsi fonduri, cetățenii din Mangalia și Medgidia vor susține examenul pentru permisul auto la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0376 secunde